Varto'da AK Parti Binasına Molotof Kokteyli Attılar - Son Dakika
Güncel

Varto'da AK Parti Binasına Molotof Kokteyli Attılar

Muş'un Varto ilçesinde PKK yandaşları AK Parti binasına molotof kokteyli attı.

22.08.2014 16:13  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto İlçesi'nde PKK yandaşları AK Parti binasına molotof kokteyli attı. Çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Özer, "Bunlar bizi de yakar" dedi.

Muş'un Varto ve Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayolunu ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına güvenlik kuvvetleri müdahale etti. Yolun ulaşıma açılmasının ardından PKK yandaşları bu kez Varto ilçe merkezinde eyleme başladı. İlçenin giriş- çıkışına barikatlar kuran göstericiler, çevredekilere tehditler yağdırdı. 1946 ve 1966'da meydana gelen depremlerin can ve mal kaybına yol açtığı Varto'da olayların başlaması üzerine esnaf işyerlerini kapatarak evlerine çekildi.

Yüzleri maskelerle kapalı eylemciler, Belediye İşhanı'nda bulunan AK Parti ilçe binasına da mototof kokteyli attı. İkinci katta bulunan parti binasında çıkan yangın, kısa sürede gelen itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: BİZİ DE YAKARLAR

AK Parti İlçe Başkanı Ercan Özer, işhanının 2'nci katındaki parti binasını saat 11.00'de açtığını söyledi. Karlıova karayolunu kapatan göstericilerin güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından ilçe merkezine geldiğine dair bilgi aldığını vurgulayan Ercan Özer, parti binasını kilitleyerek bölgeden uzaklaştığını belirtti. Esnaf olan Ercan Özer ilçedeki son durumla ilgili olarak şöyle konuştu:

"aat 12.00'de Varto merkeze geldiklerini öğrendik. Saat 14.00 sıralarında AK Parti ilçe binasına molotof kokteyl atmışlar. Binadaki her şey ahşaptı. Çıkan yangını itfaiye söndürdü. Burada polislerle çatışmaya girdiler. Bir polis aracını devirdiler. Biz o bölgeye yaklaşamıyoruz. Bunlar, yakalasalar parti binası gibi bizi de yakarlar." - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Varto'da AK Parti Binasına Molotof Kokteyli Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement