Varto'da Araçların Park Edilmesi Yasaklandı - Son Dakika
Yerel

Varto'da Araçların Park Edilmesi Yasaklandı

Varto\'da Araçların Park Edilmesi Yasaklandı

Muş'un Varto ilçesinde, alınan karar çerçevesinde ilçe merkezindeki caddelere araçların park edilmesi yasaklandı.

17.07.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde, alınan karar çerçevesinde ilçe merkezindeki caddelere araçların park edilmesi yasaklandı.

İlçe Trafik Komisyonu tarafından daha önce alınan karar doğrultusunda merkezdeki caddelere araçların park edilmesi yasaklanırken, bazı caddelerde ise tek yön uygulanması başladı. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Tahir Şahin, ilçede trafik sorunu yaşandığını ve bu sorunun giderilmesi için İlçe Trafik Komisyonu'nun bazı kararlar aldığını hatırlattı. Alınan karar çerçevesinde caddelerde tek yön uygulaması başlattıklarını dile getiren Kaymakam Şahin, bunun yanı sıra ilçe merkezinde araçların park edilmesinin de yasaklandığını söyledi. Araçların park etmemesi konusunda trafik ve zabıta ekiplerinin koordineli çalıştığını dile getiren Şahin; "İlçemizde son dönemlerde araç sayısının artmasıyla birlikte trafikte ciddi bir sıkıntı yaşanmaya başlandı. Bu konuda hem bizlerin hem de belediyemizin tedbir alması gerekmekteydi. Konuyu İlçe Trafik Komisyonu'na taşıdık ve komisyonda bazı kararlar alındı" dedi.

Özellikle Aşağı Çarşı mevkiinde tek yön olan ve araçların park yasağının bulunduğu alanda büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Şahin, trafik ekiplerinin ceza kesmesine taraf olmadıklarını kaydetti. Bazı araç sahiplerinin bunu suiistimal ettiğine dikkat çeken Şahin; "Biz de komisyonun aldığı kararı uygulamaya soktuk. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu karara destek veriyor. Şu anda trafik ekiplerimizin yanı sıra zabıta ekiplerimiz de kararın uygulanması için koordineli çalışıyor" diye konuştu.

Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci ise, İlçe Trafik Komisyonu'nda alınan kararla ilçedeki trafik keşmekeşinin sona ereceğini ve karara vatandaşın da destek verdiğini söyledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Araçların Park Edilmesi Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement