Varto'da Gıda Denetimi - Son Dakika
Yerel

Varto'da Gıda Denetimi

Varto\'da Gıda Denetimi

MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerini sıklaştırdı.

10.07.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (İHA) – Muş'un Varto ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ilçe merkezinde gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ramazan ayında özellikle denetimlerin daha sıkı hale getirildiğini belirten Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, her türlü gıda perakende ve toptan satış yerleri, imalathaneler, fırınlar, kasaplar, market ve lokantaların sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade ettiler. Yetkililer, "Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol ekipleri tarafından ilde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimler yapılmaktadır. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimler sıklaştırılmış olup; bu amaçla Varto ilçemizde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Varto İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrolör görevlileri tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Ramazan denetimleri yapılmıştır. Gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yapılan denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, marketlerde son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir. İşletme sahipleri ve çalışanları ise, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir. Güvenilir gıda konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla Alo 174 Gıda Hattı hakkında bilgilendirme yapılmıştır" dediler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Gıda Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement