Varto'da Hayat Normale Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Varto'da Hayat Normale Dönüyor

Varto\'da Hayat Normale Dönüyor

Muşun Varto ilçesinde yaşanan çatışmanın ardında hayat normale dönerken, kopan elektrik telleri ve zarar gören su hatları onarılmaya başlandı.

18.08.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muşun Varto ilçesinde yaşanan çatışmanın ardında hayat normale dönerken, kopan elektrik telleri ve zarar gören su hatları onarılmaya başlandı.

Varto ilçesindeki çatışma ve sokağa çıkma yasağının ardından hayat normale döndü. Sabah saatlerinden itibaren esnaflar iş yerlerini açarak temizlik çalışması başlatırken, çarşıya gelen vatandaşlar ise kahvehane önlerinde oturarak sakin başlayan günün tadını çıkardı. Yaşanan patlamalardan dolayı zarar içme suyu şebekesi de belediye ekipleri tarafından onarılmaya başlandı. Onarımın hızlı bir şekilde tamamlanması için ekiplere talimatlar veren Varto Belediyesi Eş başkanı Sabite Ekinci, suyun bir an evvel verilmesini istedi.

Olaylarda zarar gören elektrik hattı da Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) görevlileri tarafından onarılmaya başlandı. Hasra gören kabloları onaran VEDAŞ ekipleri, ilçenin bazı bölgelerine elektrik verirken, geri kalan kısma da enerji verilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BELEDİYEDEN HASAR TESPİTİ

Varto Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Güneş, hasar tespit çalışması yamaya başladıklarını belirterek, "Vatandaş mağdur durumda. Kepenkler ve camlar kurşun sonucu kırılmış, parçalanmış, birçok yer yanmış. Biz bunların tespitini yapıyoruz. Bir kısım vatandaş kendi camlarını takmış durumda, geri kalanları da hala göründüğü gibi maalesef mağdur ve perişan durumdadır. Halk tedirgin, hayatın henüz ilçede normale gelmediği ve cenazelerin olduğu ilçede esnaf yavaş yavaş dükkanlarını açıyor. Bir canlılık var ama tedirginlik çok. Kimin ne yapacağı, ne olacağı belli değil. Halk arasında bir tedirginlik var. Yavaş yavaş normale dönüyor. En azında silah sesleri yok. Çatışmalı bir ortam yok şu anda, daha Malatya'dan cenazeler gelmedi. Kayıplar var, kayıpların kimlikleri belirlenmedi" dedi.

İlçe esnaflarından Abdulcebbar Aker ise belediyenin kendileriyle ilgilendiğini belirterek, zararlarını tespit ettiklerini söyledi

Ali Bingöl isimli esnaf ise "Çatışmada iş yerim tamamen zarar gördü. Süren çatışmanın ardında camlarımı onarmaya çalışıyorum. Maddi olarak zararımız çoktur" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Varto'da Hayat Normale Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement