Varto'da 'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi'ne Başlandı - Son Dakika
Yerel

Varto'da 'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi'ne Başlandı

Varto\'da \'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi\'ne Başlandı

Muş’un Varto Belediyesi’nin Doğu Anadolu Projesine (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunduğu ‘Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi’nin startı verildi.

22.09.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto Belediyesi'nin Doğu Anadolu Projesine (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunduğu 'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi'nin startı verildi.

Varto Belediyesi'nin Doğu Anadolu Projesine (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunduğu ve kabul edilen 'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi'ne başlandı. İlçe merkezinde sulama kanallarının geçtiği Kültür, Hürriyet, İnönü ve Gümgüm gibi 4 büyük mahallede sulama kanallarının tahrip olması nedeniyle Hoşan Çayı'ndan ilçe merkezindeki kanallara yeterince su gelmediği için belediyenin sunduğu proje ile kapalı sistem kanal yapımına başlandı. 'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi' kapsamında 6 bin 54 metre muhtelif ebatta boru, 5 bin 247 metre muhalif ebatta PVC olarak toplam 11 bin 301 metre boru kullanılarak kapalı sistem sulamaya geçilecek.

Varto Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci, Hoşan Çayı'ndan itibaren başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Sabite Ekinci, ilçe merkezine gelen kanallarının tahrip olması ve yeterli suyun gelmemesinden dolayı vatandaşların bahçe ve bostanlarının sulamasını içme suyu ile yaptıklarını söyleyerek, "Bu durum ilçe merkezimizde içme suyu sıkıntısına neden olmaktaydı. Bizde Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanlığı'na proje hazırlayarak sunduk. Projemiz DAP tarafından kabul edildi. Projede emeği geçen kurum ve şahsiyetlere teşekkür ediyorum. İlçemizin sulama kanallarımızın kapalı sistem ile yenilenmesiyle birlikte vatandaşlarımız bahçe ve bostanlarını uygun miktarda ve uygun nitelikte su ile sulama olanağına kavuşacaklar" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da 'Kapalı Sistem Sulama Tesisi Dönüşüm Projesi'ne Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement