Varto'da Mem Bisiklet Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Varto'da Mem Bisiklet Dağıttı

Varto\'da Mem Bisiklet Dağıttı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” kapsamında Muş’un Varto ilçesinde bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

05.05.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Muş'un Varto ilçesinde bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi' kapsamında gerçekleştirilen tören ile 13 okula 64 adet bisiklet verildi. Proje kapsamında bu yıl 250 adet dağıtılması planlanıyor.

Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu'nun spor salonunda gerçekleştirilen törene; Varto Milli Eğitim Müdürü N.Sait Yetkiner, şube müdürleri Abdulnasır Sever, Ömer Faruk Tunç, okul müdürü Olcay Karataş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesi bisikletlerin yanına giden Milli Eğitim Müdürü N.Sait Yetkiner önce iki öğrencinin salonda tur atmasını istedi. Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Sait Yetkiner, "2014- 2015 eğitim ve öğretim yılında ilçemizde 13 orta okulumuzda 65 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Geçen yıl seçmeli ders olarak belirlenen spor etkinlikleri dersinde bu bisikletler öğrenciler tarafından kullanıldı. Bu yıl ilçemizde yaklaşık 13 orta okulumuzda 65 bisikletin dağıtımı planlanmaktadır. Bisiklet dağıtımı, bahçesi bisiklet kullanımına uygun ve zemini elverişli okullarda yapılmaktadır. Dağıtılan bisikletler okullarımızda muhafaza edilip beden eğitimi öğretmenleri tarafından öğrencilerimize spor derslerinde kullandırılmaktadır" şeklinde konuştu.

Törenin ardında Milli Eğitim Müdürü Yetkiner ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tören soran erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Mem Bisiklet Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement