Varto'da Öğretmenlere İlk Yardım Dersi - Son Dakika
Yerel

Varto'da Öğretmenlere İlk Yardım Dersi

Varto\'da Öğretmenlere İlk Yardım Dersi

Muş’un Varto ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) sendikaları işbirliğinde ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik ‘İlk yardım ve temel yaşam’ semineri verildi.

21.04.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) sendikaları işbirliğinde ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik 'İlk yardım ve temel yaşam' semineri verildi.

İlçesindeki öğretmenlere yönelik 'İlk yardım ve temel yaşam' adı altında seminer verildi. Eğitim-Sen ile SES Varto Şubeleri işbirliğinde Aile Sağlık Merkezi bünyesinde görev yapan Dr. Halil İlhan tarafından 'İlk yardım ve temel yaşam' adı altında öğretmenlere yönelik seminere köyde ve ilçe merkezinde görev yapan öğretmenler katıldı. Dr. İlhan, okullarda öğrenci ve öğretmenlerin veya normal yaşamlarında karışılacağı bir sağlık probleminde ilk yardım müdahale şekli hakkında detaylı bilgiler verdi. Ölmekte olan bir insanın hayatını kurtarmanın en büyük mutluluk olduğunu ifade eden Dr. İlhan, seminer ile ilgili şunları söyledi: "Eğitim-Sen ve SES sendikası olarak öğretmenlere ilk yardım konulu bir seminer düzenledik. Okullarda öğrencilere veya köydeki vatandaşlara ilk yardımda buluna bilmeleri için bilgileri verdik. Burun kanaması, kırık çıkık gibi ilk müdahalelerde neler yapılabilmesi. Belki birçok bilgiyi öğretmen arkadaşlarımızda biliyor aslında bizim vermek istediğimiz mesaj Türkiye'de ilk yardımın oturması çünkü ilk yardım yapmak isterken sakatlanması hatta ölmesine birçok örneğimiz var. Amacımız bu tip vakaların önüne geçmek. Tek istediğimiz bir kazazede gördüğünüzde ilk acil müdahalenin yapılmasının ardından hemen 112 aramak olmalı. Çünkü bu durumlar insanın başına yüz defa gelebilir, doksan dokuzunda belki bir şey yapamazsınız. Ama bir insanın hayatını kurtardığımız zaman hem insanlık için hem de kendiniz için büyük bir öneme sahip. Çünkü ölmekte olan bir insanı kurtarmak kadar daha büyük mutluluk yoktur" dedi.

"BU SEMİNERİ KÖY ÖĞRETMENLERİMİZ TALEP ETTİ"

Sinevizyon gösterisi eşliğinde verilen seminerin belli süreler aralarında devamlı verileceği belirten Varto Eğitim Sen Temsilcisi Fırat Kaya, ilçede bir ilke imza attıklarını söyledi. Bu talebin köylerde görev yapan öğretmenler geldiğini ifade eden Kaya; "Varto'da ilk defa Sağlık Emekçi Sendikası ve Eğitim-Sen'in ortak çalışmasıyla birlikte öğretmenlere ilk müdahale semineri düzenledik. İlkbaharın gelişiyle birlikte özellikle köy okullarında rastladığımız yaralanma, kırılma ve benzeri durumlarda ilk yardımı gerektiren müdahaleyi yapmada köy öğretmenlerine ilk yardım semineri verdik. Bu talepte köy öğretmenlerinden geldi. ve oldukça güzel bir katılım var. Bizde bundan sonra her dönem bu semineri yapma kararı aldık" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Öğretmenlere İlk Yardım Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement