Varto Devlet Hastanesinde İlk Defa Guatr Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Varto Devlet Hastanesinde İlk Defa Guatr Ameliyatı Yapıldı

Varto Devlet Hastanesinde İlk Defa Guatr Ameliyatı Yapıldı

Muş’un Varto Devlet Hastanesinde ilk kez Total guatr (tnsidektomi) ameliyatı yapıldı.

29.09.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto Devlet Hastanesinde ilk kez Total guatr (tnsidektomi) ameliyatı yapıldı.

Varto ilçesi Çayçatı köyünde ikamet eden Selma Çelik (49) adlı kadın, boyunda şişlik ağrısı şikayetiyle Varto Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından guatr tahlilleri bozuk çıkması üzerine Muş'ta ultrason istediklerini ifade eden Varto Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper İsmail Tarım, "Hastamızın ultrason sonucunda tiroit bezinde 2.5 santim 1.5 santim mülti nodüller olduğu tespit edilerek guatr tanısını koyduk ve ameliyatını gerçekleştirdik. Varto'ya geldiğimiz günden beri hastane yönetimi ile birlikte yaptığımız çalışmalarla ameliyatlara başladık. Başhekimimiz İhsan Güney ve Hastane Müdürümüz Mehmet Yıldız ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Değişik ameliyatlarda gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Varto'da ilk kez guatr ameliyatı yapıldığını belirten Dr. Tarım, bundan sonra ameliyatların devam edeceğini kaydetti. Dr. Tarım, genel cerrahi bölümünde mide cerrahisi, endoskopi, kalın bağırsak cerrahisi, guatır, göğüs ameliyatı, kasık fıtığı, kıl dönmesi, göbek fıtığı, hemoroid, fissür, sünnet ve her türlü küçük cerrahi müdahalelerin yapıldığını dile getirdi. Ameliyatın ardından beş gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilecek Selma Çelik ise, Dr. Tarım ve hastane personeline teşekkür etti.

Hasta eşi ise, genel cerrahi uzmanının yapmış olduğu ameliyatla ilçe dışına gitmekten kurtulduklarını ve bu konuda çok memnun olduğunu dile getirerek doktor ve çalışanlara teşekkür etti - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto Devlet Hastanesinde İlk Defa Guatr Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement