Varto Hem ve İş-kur Müdürlüğü Bilgisayar Kursu Açtı - Son Dakika
Yerel

Varto Hem ve İş-kur Müdürlüğü Bilgisayar Kursu Açtı

Varto Hem ve İş-kur Müdürlüğü Bilgisayar Kursu Açtı

Muş’un Varto Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğünün iş birliğiyle hayata geçirilen bilgisayar kursu başladı.

26.06.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğünün iş birliğiyle hayata geçirilen bilgisayar kursu başladı.

Varto Kaymakamlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Muş İş-Kur İl Müdürlüğünün iş birliğiyle hayata geçirilen 160 saatlik Bblgisayar kullanım kursu Halk Eğitim Merkezinde başladı. Meslek edindirme kurslarının başlamasıyla birlikte Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü M.Sait Turan kursiyerlerle bir araya geldiler. Varto ilçesinde ilk defa meslek edindirme kurslarının hayata geçirildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya, kursiyerlerin SSK'larının yatırıldığını, her iş gününün kursiyerlerin hesabına belli ücret yatırıldığını ve kalifiyeli bir şekilde yetişmelerini söyledi. Kaya; "Varto Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Muş İş-Kur İl Müdürlüğünün işbirliğiyle hazırlanan 2 projemizden 1 tanesi hayata geçmiştir. Bu hayata geçirilen 1 projemiz bugün itibarıyla başlamış durumdadır. Halk Eğitim Merkezimizin geçmiş yıllarda da yapmış olduğu faaliyetlere daha fazlasını eklediğini görüyoruz. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde başlayan kursumuza 25 kursiyer katılmaktadır. Bununla birlikte Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak erkek kuaför kursumuz devam etmektedir. Kursumuzun en avantajlı durumu her iş günü kursiyerlerimizin hesabına ücret yatırılması ve SSK' ları yatırılmaktadır. Kursiyerlerimizin amacı meslek edinip hayata daha iyi projelerle hazırlanıp katkı sağlamaktır. İlçe Kaymakamlığımız ve İş-Kur Müdürlüğünün iş birliğiyle hayata geçirdiği bu projelerin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen her kese teşekkür ederim" dedi.

"AMAÇ KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEK"

Halk Eğitim Merkezi Müdürü M.Sait Turan ise, "İş-Kurla birlikte hazırladığımız bu projelere sadece bir tanesini gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu tür kursların ilçemizde devam etmesini istiyoruz. Gerek sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Halk Eğitim Merkezimiz koordineli çalışarak resmi yazışmaları hızlandırdılar. Bizim hedeflediğimiz bu yaz mevsiminde kursları açmaktı. Burada amaç hem genç kadın ve erkeklerimize meslek edindirme, kalifiyeli insan yetiştirmektir.Emeği geçen her kese teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto Hem ve İş-kur Müdürlüğü Bilgisayar Kursu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement