Varto-Karlıova Karoyulu Ulaşıma Açıldı - Son Dakika
Güncel

Varto-Karlıova Karoyulu Ulaşıma Açıldı

Varto-Karlıova Karoyulu Ulaşıma Açıldı

Terör örgütü üyeleri ve örgüt yandaşları tarafından 2 gündür hendek kazılarak kapatılan Varto Karlıova karayolu, ulaşıma açıldı.

10.06.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü üyeleri ve örgüt yandaşları tarafından 2 gündür hendek kazılarak kapatılan Varto-Karlıova karayolu, ulaşıma açıldı.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Leylek köyü yakınlarında terör örgütü üyeleri tarafından hendek kazılıp barikat kurularak kapatılan Varto-Karlıova karayolunun ulaşıma açılması için sabah saatlerinde hava destekli operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından terör örgütü yandaşlarının da katılımıyla karayolunda toplanan çok sayıda kişi, yolun açılmaması için eylem yaptı.

Terör örgütü yandaşlarının, yoldaki hendekleri kapatmak üzere bölgeye giden İl Özel İdaresine ait iş makinelerini ateşe vererek 2 işçi ile 4 askeri taş ve sopalarla yaralamasının ardından herhangi bir can kaybı yaşanmaması için güvenlik güçleri geri çekildi.

Çok sayıda jandarma ve özel harekat timinin hazır bekletildiği bölgede, yetkililerin yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Eylemcilerin kurduğu barikatların temizlenip hendeklerin doldurulmasıyla yol yeniden ulaşıma açıldı.

Olay yerinde bekletilen güvenlik güçleri de yolun açılmasının ardından bölgeden ayrıldı.

-Vali Büyükersoy

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlara zarar gelmeden Varto-Karlıova karayolunun ulaşıma açıldığını belirterek, yolu kapatan eylemcilerin ikna edildiğini söyledi.

İlçe kaymakamı, il emniyet müdür yardımcısı ve jandarma komutanının yaptığı görüşmelerin sonuç verdiğini anlatan Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Yolda izinsiz gösteri yapan kişiler üzerinde etkisi olan şahıslarla görüşme yapıldı. Ardından insanlar zarar görmeden yol ulaşıma açıldı. Olayda vatandaşların, eylemcilerin, askerin ve polisimizin zarar görmemesi sevindirici. Ancak olayda iki iş makinemiz zarar gördü. Bunlar her zaman halkımızın hizmetine sunulan iş makineleridir. Yaklaşık 10 gün önce yapılan gösteride de 2 iş makinemiz zarar görmüştü. Bugün iş makinelerimize ve iş makinesi operatörlerimize verilen zararı kabul etmiyoruz. Bu durumu telin ediyoruz." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Varto-Karlıova Karoyulu Ulaşıma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement