Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "Türk ordusu, polisimiz ve köy korucularımızla 24 Temmuz'dan bu yana Türkiye'yi hedef alan emperyalizm destekli bölücülük ve yıkıcılığa karşı bir vatan savaşı veriyor.

10.06.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "Türk ordusu, polisimiz ve köy korucularımızla 24 Temmuz'dan bu yana Türkiye'yi hedef alan emperyalizm destekli bölücülük ve yıkıcılığa karşı bir vatan savaşı veriyor. Bu vatan savaşının bir milli stratejiyle başarıya ulaştırılması gerekiyor. Halk ve güvenlik güçleri arasındaki bağları pekiştirmeliyiz." dedi.

Gültekin, Vatan Partisi Elbistan İlçe Teşkilatının açılışında yaptığı konuşmada, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştirdi.

Türkiye'nin önemli dış ticaret ortaklarından Almanya'nın Türkiye'ye karşı 30 yıldır yürütülen bir yalan kampanyasına katılmasına cevap aranmasının Türkiye'nin varlığı ve geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Gültekin, şöyle devam etti:

"ABD uçaklarının bombardımanı eşliğinde PKK güçleri Suriye'de Fırat'ın batısında operasyon yapıyorlar. Münbiç'i kuşatmış durumdalar. ABD, kurmak istediği ikinci İsrail'i adım adım inşa etmekte kararlı olduğunu bu eylemiyle gösteriyor. Türkiye'nin altında Akdeniz'e ulaşacak ikinci bir Kürt koridoru inşası yolunda önemli adımlar atıyor. Bu gelişmelerin hepsi Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve ülke güvenliğini hedef alan tehditlerdir. Amerika sınırımızın dibinde PKK ile kol kola Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan bir eylemi yürütebilmektedir."

Gültekin, bütün önlemlere rağmen Türkiye'nin içinde canlı bombaların patlamaya devam ettiğini belirterek, İstanbul ve Mardin'deki saldırılarla acı günlerin yaşanıldığını söyledi. Gültekin, "Türk ordusu, polisimiz ve köy korucularımızla 24 Temmuz'dan bu yana Türkiye'yi hedef alan emperyalizm destekli bölücülük ve yıkıcılığa karşı bir vatan savaşı veriyor. Bu vatan savaşının bir milli stratejiyle başarıya ulaştırılması gerekiyor. Halk ve güvenlik güçleri arasındaki bağları pekiştirmeliyiz. ABD'nin Türkiye'de bölücü teröre teslim olacak bir hükümet kurma planına karşı en geniş cepheyi oluşturmamız gerekmektedir. Milli direnci güçlendirmek amacıyla da üretim ekonomisinin kurulması için çalışmalıyız." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye, Rusya, İran, Irak ve Azerbaycan ile güvenlik ve ekonomi alanında işbirliğine girmesi için her düzlemdeki yapıcı faaliyetleri sonuca ulaştırması gerektiğini belirten Gültekin, "Suriye'nin kuzeyinde ABD-İsrail koridorunun açılması girişiminin bozguna uğratılması gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement