Vatan Partisi'nden "Meydan Tahsisi" Kararına İtiraz - Son Dakika
Yerel

Vatan Partisi'nden "Meydan Tahsisi" Kararına İtiraz

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, 29 Mayıs'ta, İstasyon Meydanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkla Buluşma" faaliyeti için Valiliğin kullanımına bırakılması kararına, Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği dilekçeyle itiraz etti.

22.05.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, 29 Mayıs'ta, İstasyon Meydanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkla Buluşma" faaliyeti için Valiliğin kullanımına bırakılması kararına, Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği dilekçeyle itiraz etti.

Partililer, Adana İl Seçim Kurulu'nun kararını protesto etmek ve karara itiraz etmek için eski adliye binası önünde toplandı. Partinin Adana 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Turgut Okyay, yaptığı açıklamayla İl Seçim Kurulu'nun kararının hukuka aykırı olduğunu savundu.

Okyay, partisinin 7 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda (Uğur mumcu Meydanı) miting yapmak için başvuruda bulunduğuna, 8 gün sonra ise Adana Valiliğinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı tarihte "Halkla buluşma" faaliyeti için başvuruda bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Seçim propagandaları başladıktan sonra bütün yetkiler partilere aittir. Başka bir kişi bu alanlarda miting yapamaz. Ancak siyasi partiler miting yapabilir. Kaldı ki partimizin zamanı sınırlıdır. Sadece boş günümüz 29 Mayıs olduğu halde özellikle Valilik, Cumhurbaşkanlığı adına aynı gün, aynı yerde ve aynı saatte miting yapmak için başvuruyor. Bu, hakkın suistimalidir, kötüye kullanılmasıdır. Böyle bir şey olamaz. Hiç kimse partilerin miting yapma hakkını elinden alamaz. Ülke yasalarla, Anayasa ile yönetilir. Yasaları, Anayasayı çiğneyerek hiçbir yere varamayız. Herkesin yasalara saygılı olması gerekir. Haklı olarak Seyhan 1. Seçim Kurulu Başkanlığı, Valiliğin talebini reddetti. Ancak Valilik, hiçbir hakkı olmadığı halde İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz etti. İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Seyhan 1. Seçim Kurulu Başkanlığının kararını kaldırdı. Bu, tamamen hukuksuzdur. Partilere ayrılan propaganda yerinde partiler dışında hiç kimse miting yapamaz. Hiç kimse parti tutarak ya da herhangi bir partiyi ima ederek propaganda yapamaz. Yapılan işlemler suçtur, Anayasa'nın ihlalidir. Cumhurbaşkanı, Anayasaya saygılı olmak zorundadır. Tarafsızlığı için yemin etmiştir ama tarafsızlığı elden bırakmıştır. Biz, hakkımızı söke söke alacağız. Hakkını aramayanın hakkı yoktur."

Konuşmanın ardından partililer, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kuruluna gönderilmek üzere İl Seçim Kurulu Başkanlığına sunup, adliye önünden ayrıldı.

İl Seçim Kurulu kararında, "29 Mayıs Cuma günü İstasyon Meydanı'nın (Uğur Mumcu Meydanı) siyasi faaliyeti dışında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı 'Halkla Buluşma' faaliyeti için Valiliğin kullanımına bırakılmasına oy birliği ve kesin olarak karar verildi" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vatan Partisi'nden 'Meydan Tahsisi' Kararına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement