Vatandaş Parklara Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Vatandaş Parklara Akın Etti

Vatandaş Parklara Akın Etti

Diyarbakır'da yüksek sıcaklar karşısında vatandaşlar parklara akın etti. Çoluk çocuk parklara gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor.

25.05.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da havaların akşam saatlerinde bile yüksek sıcaklarda seyretmesi karşısında vatandaşlar parklara akın etti. Çoluk çocuk parklara gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor. Parklardaki kaydıraklarda kayan, salıncaklarda sallanan, sağa sola koşturan çocukların ise keyfine diyecek yok.

Güneşli havayı fırsat bilen Diyarbakır halkı yaşlısı, genci ve çocuğuyla parklara akın etti.
Gündüz saatlerinde parklar içindeki ağaçların gölgesinde serinleyen vatandaşlar, akşam saatlerinde de yine parklara akın ediyor.

Çocuklar Rengarenk, Cıvıl Cıvıl

Hava sıcaklığının 20 derece dolaylarında seyrettiği kentte en serin yerlerin başında gelen parklarda özellikle çocuklar keyifli anlar yaşıyor. Park içindeki salıncak ve kaydıraklarda eğlenen çocukların keyifli anları yüzlerine yansıyor. Ailelerin çocuklarıyla parklara gelmesiyle çocukların sevdiği elma şekeri, pamuk şeker ve balon satıcıları da parklarda sık görünmeye başlandı.

"Sıcaktan Bunaldık"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu parkına gelen Burhan Karakaş, sıcak havalardan dolayı, kendisi ve çocuklarının evde kalamadığını belirterek, "Havaların ısınmasıyla birlikte kendimizi ailece parka attık. Parkta temiz hava alıyoruz. Kimi zaman hava bozulsa da yinede sıcak olduğunu düşünüyorum. Çocuklarda da tedbiri elden bırakmadan parklara gelip oturuyoruz. Çocuklarımız o sıkıcı kışın, yağmur ve çamurun etkisinin ardından parklara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Parka girdiğimizde onları tutamıyoruz. Bizden çok onlar seviniyor" dedi.

Gece serinliğine kadar parklarda oturuluyor

Temiz havaların hem sağlıklarına faydalı geldiğini hem de çocukların gelişimine faydalı olduğunu ifade eden Mehmet Dilek ise, "Bu müthiş bahar havasının tadını çıkarmak lazım. Zaten Diyarbakır'da bahar çok az yaşanıyor o zaman kısa zamanda bunun tadını çıkaralım. Çocuklarımız ile gece serinliğine kadar parklarda oturuyoruz. Stres, günün yorgunluğunu atıyoruz. Açıkçası rahatlıyoruz" diye konuştu.

Piknik alanlarının yetersizliği karşısında parklarda piknik

Parklara ailesiyle oturmak için gelenlerin yanı sıra, bazı ailelerde parklar içerisinde piknik yaptıkları gözlendi. Kentte özellikle kent merkezine yakın olan piknik alanlarının yetersizliği karşısında maddi durumu el vermeyen vatandaşlar pikniklerini kent içerisindeki parklarda yapıyorlar.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vatandaş Parklara Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.


Advertisement