Vatandaşlar, Askerleri Alkışladı Övgü Dolu Sözler Yağdırdı - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlar, Askerleri Alkışladı Övgü Dolu Sözler Yağdırdı

Vatandaşlar, Askerleri Alkışladı Övgü Dolu Sözler Yağdırdı

Adıyaman’da İstiklal Savaşı’nın en önemli muharebelerinden olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 93. Yıl dönümü “30 Ağustos Zafer Bayramı” düzenlenen törenle kutlandı.

30.08.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da İstiklal Savaşı'nın en önemli muharebelerinden olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 93. Yıl dönümü "30 Ağustos Zafer Bayramı" düzenlenen törenle kutlandı. Askeri tören geçişi sırasında Mehmetçikler vatandaşlar tarafından alkışlanırken, bazı vatandaşlar da askerlere, "Helal olsun size aslan parçaları" şeklinde övgü dolu sözler yağdırdı.

Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın Valilik makamında tebrikatları kabulü ile devam edildi.

Valilik makamındaki törenden sonra Atatürk Bulvarındaki törene geçildi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu askeri tören aracıyla askerleri ve halkı selamlayarak bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin olarak Jandarma Yarbay Kudret Kekin tarafından konuşmalar yapılırken, bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar ve şiirlerin ardından askeri tören geçişine geçildi. Askeri tören geçişi esnasında tören geçişini izleyen onlarca vatandaş, askerleri alkışlayarak selamladı. Bir çok vatandaş evlerinin balkonuna Türk bayrağı asarken bazı vatandaşlar ise, Türk bayrağını sırtlarına asarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Yapılan askeri geçiş töreninin ardından tören sona erdi.

Tören başlamadan saatlerce önce tören alanında ve çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri ise, dikkatlerden kaçmadı.

Düzenlenen törene ise, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaşlar, Askerleri Alkışladı Övgü Dolu Sözler Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement