Vatandaşlardan Elektrik Kesintisine Tepki - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlardan Elektrik Kesintisine Tepki

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Faruk Yavuz'un konuşması Fırın ve lokanta sahibi Zeki Kılıç'ın konuşması İlçe sakinlerinden Mustafa Yoğun'un konuşması Grubun slogan atarak VEDAŞ'a doğru yürümesi Grubun VEDAŞ İşletme Şefi Faruk Koyuncu ile görüşmesi VEDAŞ İşletme Şefi Faruk Koyuncu'nun konuşması Vatandaşlardan elektrik kesintisine tepki Van'ın Gürpınar ilçesinde bir grup elektriklerin 15 gündür kesik olduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptı Gürpınar ilçesinde bir grup esnaf ve vatandaş, 15 gündür elektrik kesintisi uygulandığını iddia ederek Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (VEDAŞ) tepki gösterdi.

16.03.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar

Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Faruk Yavuz'un konuşması

Fırın ve lokanta sahibi Zeki Kılıç'ın konuşması

İlçe sakinlerinden Mustafa Yoğun'un konuşması

Grubun slogan atarak VEDAŞ'a doğru yürümesi

Grubun VEDAŞ İşletme Şefi Faruk Koyuncu ile görüşmesi

VEDAŞ İşletme Şefi Faruk Koyuncu'nun konuşması Vatandaşlardan elektrik kesintisine tepki

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir grup elektriklerin 15 gündür kesik olduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptı

Gürpınar ilçesinde bir grup esnaf ve vatandaş, 15 gündür elektrik kesintisi uygulandığını iddia ederek Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (VEDAŞ) tepki gösterdi. İlçe merkezinde toplanan gruptakiler "VEDAŞ istifa" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkan Vekili Faruk Yavuz, kesintiler nedeniyle protesto için iki defa VEDAŞ'a yürüdüklerini ancak soruna çözüm bulunmadığını belirtti.

Elektrik kesintilerinden dolayı esnafın 15 gündür mağdur olduğunu savunan Yavuz, "İlçedeki 80 köy, 60 mezra 15 gündür büyük bir mağduriyet yaşıyor. Elektriklerimiz kesik. Muhatap bulamıyoruz. Kasabın eti, kıyması bozuluyor. Fırınlarımız ekmek çıkaramıyor. Özel bürolarımızda işlem yapılamıyor. Yetkililerin bu sorunumuzu gidermesini bekliyoruz" dedi.

Fırın ve lokanta sahibi Zeki Kılıç ise günlerdir doğru dürüst iş yapamadıklarını ileri sürdü.

Elektrik olmadığından jeneratörle idare etmeye çalıştıklarını dile getiren Kılıç, "Kazandığımızı da jeneratöre, mazot parasına veriyoruz. Ürünlerimiz hep bozuluyor. Lokantamızı elektrikli sobayla ısıttığımız için içerisi şu an buz gibi. Müşterilerimiz bu nedenle gelmek istemiyor" diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Mustafa Yoğun da çocuğunun günlerdir mum ışığında ders çalıştığını belirterek "7 yaşındaki çocuğuma 15 gündür elektrik kesintisinin izahını yapamıyorum. Yetkililerin duyarlı olmasını bekliyoruz. Lütfen sorunumuza çare bulsunlar" dedi.

Açıklamaların ardından "VEDAŞ istifa" sloganlarıyla kurumun ilçedeki şubesine yürüyen gruptakiler, konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını ve yetkililerle görüşmeden bina önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Bir süre bina önünde bekleyen gruptakiler, daha sonra VEDAŞ İşletme Şefi Faruk Koyuncu ile görüştü. Mevcut sorundan haberlerinin olduğunu ve çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Koyuncu, şöyle konuştu:

"Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinin (TEİAŞ) yeni yapılan trafo merkezine taşınmasından kaynaklı zorunlu kesintiler yapılıyor. Çalışmalar dün itibarıyla bitti fakat yeni trafoda sıkıntı çıktığından yeniden eski sisteme geçildi. Kesintilerin kaynağı budur ve yalnızca ilçemizi bağlamıyor. Edremit, Gevaş, Çatak, Bahçesaray ve Van'ın bazı mahalleleri de mevcut durumdan etkileniyor. Sorun aslında kısmen çözüldü. TEİAŞ'ın kendi trafosu şu anda sıkıntılı. Onu beklemekteyiz. İnşallah cumartesi gününe kadar bu sıkıntıları gidermeyi umuyoruz."

Vatandaşlardan Elektrik Kesintisine Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaşlardan Elektrik Kesintisine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement