Vatanlarından Uzakta Üçüncü Ramazan'ı Geçiriyorlar - Son Dakika
Güncel

Vatanlarından Uzakta Üçüncü Ramazan'ı Geçiriyorlar

Vatanlarından Uzakta Üçüncü Ramazan\'ı Geçiriyorlar

Suriye’de çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler, bu yılda Ramazan’ı vatanlarından uzakta geçiriyorlar.

29.06.2014 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, bu yılda Ramazan'ı vatanlarından uzakta geçiriyorlar.

Türkiye'nin en büyük çadır kentlerden biri olan ve nüfusu 30 bine yaklaşan Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteciler, bu yılda Ramazan ayını Türkiye'de geçiriyorlar. Suriyeli mülteciler, Türkiye'de güvende olduklarını ve Türkiye'nin kendilerine her türlü imkanı sağlamasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. 5 çocuk annesi Reva Efan, Türkiye'de olmaktan ve güvende olmalarından dolayı Allah'a şükrettiğini belirterek, "Bismillahirrahmanirrahim. Bugün mübarek Ramazan ayının ilk günü, inşallah bütün insanlığa hayırlı olur. Bizler iki yıldır çadır kentteyiz. Şükür çadırlardayız, emin ve güvenli bir şekilde yaşamımıza devam etmekteyiz. Şükür imkanlar gayet iyi, soframız bolluk içinde, çocuklarımız yanı başımızda, aynı sofrada beraberiz. Allah'tan dileğimiz bu savaş bir an önce biter. Dileğim gelecek Ramazan'ı ve bayramı kendi ülkemizde Suriye'de barış ve huzur içerisinde yaşarız. Bizler ve akrabalarımız tekrar inşallah eskisi gibi bir araya geliriz" dedi.

Suriyeli mülteciler, iftarda kendi ülkelerine has bulgur pilavı üzeri tavuk, cacık, çorba, humus ve bulgurlu limonlu salata ve hurma ile iftarlarını açtılar. İftarın ardından demlenen çay içildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatanlarından Uzakta Üçüncü Ramazan'ı Geçiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement