Cizre'de Yezidiler İçin 5 Bin Kişilik Kamp Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Yezidiler İçin 5 Bin Kişilik Kamp Hazırlanıyor

Cizre\'de Yezidiler İçin 5 Bin Kişilik Kamp Hazırlanıyor

Irak Şam İslam Devleti örgütünden kaçarak Silopi'ye gelen Yezidi mülteciler, buradaki koordinasyon merkezinin belirlediği uygun kamplara gönderiliyor.

14.08.2014 17:16  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgtünden kaçarak Silopi'ye gelen Ezidi mülteciler, buradaki koordinasyon merkezinin belirlediği uygun kamplara gönderiliyor. Ezidiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı otobüslerle, Mardin'in Nusaybin ve Midyat, Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Batman'ın Beşiri İlçesi ile Diyarbakır merkeze gönderiliyor.

Öte yandan yaklaşık 800 kişinin yerleştiği Cizre İlçesi'nde, Ezidi mülteciler yeni bir kamp hazırlığına başlandı. Cizre ile Mardin'in Nusaybin arasındaki Küçük Sanayi Sitesi'nde 5 bin kişilik bir kamp hazırlığı devam ediyor. Site çevre temizliği yapılırken, işyerleri de hijyen hale getiriliyor. Cizre kent merkezindeki 800 mültecinin de hazırlıkların tamamlanmasının ardından buraya getirileceği belirtildi.

SINIR GEÇİP GELİYORLAR

Bu arada, Irak, Türkiye ve Suriye üçgeninde bulunan Nerdüş ve Yukarıkonak Bölgesi'nin Türk sınır kesimine tanklar yerleştirildi. Sınıra 500 metre mesafede konuşlandırılan tankların namlularının Suriye'ye dönük olduğu görüldü. Güvenlik güçlerinin termal kameralarla sınırı 24 saat gözetliği görülürken, zaman zaman bu bölgeden sınırı geçen Ezidiler, askerler tarafından gözaltına alınıyor. Gözaltına alınan Ezidiler, ifadelerinin alınmasından sonra Silopi'deki koordinasyon merkezine teslim ediliyor.

Cizre İlçe merkezinde de, belediye hoparlöründen sık sık yardım anonslar yapılıyor. Cizre Belediyesi eski binasında toplanan yardımlar ise kamyonlarla, Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Cezire Kantonu'na bağlı Derka Hamku'ya gönderiliyor. Şu ana kadar Cizre'de 16 kamyon yardım malzemesi Derka Hamku'daki Ezidi mültecilere gönderildi.

Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Onur, Ezidi mülteciler için Cizre halkının seferberlik ruhuyla yardım toplama çabası içerisinde olduğunu söyledi. Cizre'deki bazı yaşam alanlarını Ezidi mülteciler için yaşanabilir hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, Cizre'de başlatılan yardım seferberliği bu konuda bize açık gösteriyor ki, Kürt halkı birliğini sağlamış, dört parçada suni sınırlarla ayrılmış, 4 parça Kürdistan'ın bir bütün olduğunu, halkının birlik ve beraberliğini sağlam olduğunu, gönüllerde hiç bir zaman sınır olmadığını anlaşılmıştır. Bu konuda şuan Cizre halkı seferber olmuş, kendi kardeşlerine kendi halkından gelen, daha farklı halklardan gelen bu kirli savaş mağdurlarını Cizre'de misafir etmek için seferber olmuştur. Şuan Cizre'nin belirli bölgelerinde yaşam alanlarını kurmaya seferber olmuş, gelebilecek bütün halklardan insanları, halkların kardeşliği çerçevesinde misafir etmeye Cizre halkı hazırdır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Yezidiler İçin 5 Bin Kişilik Kamp Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement