Ve Şampiyon Bu Gece Belli Oluyor! - Son Dakika
Spor

Ve Şampiyon Bu Gece Belli Oluyor!

Ve Şampiyon Bu Gece Belli Oluyor!

Avrupa'nın en iyisi bugün belli olacak.

10.07.2016 02:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en iyisi bugün belli olacak... Fransa'nın ev sahipliğinde yapılan EURO 2016'da final günü geldi çattı. Oynadıkları 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fransa ile Portekiz, kupayı kaldırmak için kozlarını paylaşacak. Paris'teki Stade de France'de oynanacak karşılaşma Lig TV ve TRT 1'den yayınlacak. Saat 22.00'de başlayacak bu mücadeleyi İngiliz Mark Clattenburg yönetecek. Turnuva boyunca oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Fransa, rakip fileleri 13 kez havalandırdı, kalesinde ise 4 gol gördü.

Fransa 41 yıldır kaybetmiyor

Portekiz de 2 galibiyet, 4 beraberlikle finale kadar yükselirken, 8 gol attı, 5 gol yedi. İki takım arasında 1975'ten bu yana oynanan son 10 maçta ise Portekiz'in galibiyeti bulunmuyor. Genel istatistikte de Fransa üstünlüğünü elinde tutuyor. Horozlar, resmi ve özel toplam 24 maçta 18 galibiyet alırken, Portekiz ise sadece 5 kez galibiyet sevinci yaşadı.

İlk peşindeler

Avrupa Şampiyonası'na 7 kez katılan Portekiz, 2. kez final oynama başarısı gösterdi. Ev sahipliğini yaptığı EURO 2004'te Yunanistan ile final oynayan Portekiz, sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı. Santos'un öğrencileri, ikinci finalinde mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Ronaldo yetmez

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, dev final öncesi önemli açıklamalar yaptı. Ronaldo'nun kadrolarında olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen tecrübeli hoca, "Dünyanın en iyisi bizde. Ancak Ronaldo da tek başına her şeyi yapmak için yeterli değil. Tüm takım elinden gelenin en iyisini yapmalı" dedi.

Tarihi gelir

Futbolseverlerin 1 aydır büyük bir heyecanla takip ettiği Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen gelir açıklandı. UEFA'dan yapılan açıklamada EURO 2016'da 1.93 milyar euro gelir sağlandığı belirtildi. Bir önceki turnuvaya göre gelirde yüzde 35 artış oldu.

Horoz evinde ötüyor

Daha önce ev sahipliği yaptığı 1984 Avrupa Şampiyonası ile 1998 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan Fransa, 3. zafer için geri sayımda... Turnuva tarihinde evinde ikinci kez finale kalan tek ülke olan Fransa, taraftarı önünde tarih yazmayı hedefliyor. Ayrıca Fransa, bugün kazanması halinde 3. kez bu başarıyı tekrarlayacak.

16 yılda 1!

Daha önce 2 kez Avrupa Şampiyonu olan Fransa, 1984 ve 2000'de bu zafere ulaşmıştı. 2016'da bu başarıyı tekrarlamak isteyen horozlar, Portekiz'i yenmesi halinde 16 yılda 1 şampiyonluk ilan edecek!

RONALDO - GRİEZMANN DÜELLOSU !

EURO 2016 final karşılaşması, Portekizli yıldız Ronaldo ile Fransız golcü Griezmann'ın rekabetine sahne olacak.

.Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile Fransa'nın golcüsü Antoine Griezmann, 2016'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finalinde de karşı karşıya gelecek.Turnuva boyunca takımına 3 gol, 3 asistlik katkı sunan Ronaldo, organizasyon tarihinde ikinci kez final oynayacak Portekiz'in ilk şampiyonluğunu kazanmasına yardım etmeye çalışacak. Şampiyonada 6 gol, 2 asistlik performans sergileyen Griezmann iseFransa'nın EURO 1984 ve EURO 2000'den sonra üçüncü kez kupayı müzesine götürmesi için ter dökecek.

Ve Şampiyon Bu Gece Belli Oluyor!

Ronaldo'nun ikinci, Griezmann'ın ilk finali EURO 2016 final karşılaşması, bu organizasyonda Portekizli Cristiano Ronaldo'nun kariyerinde oynayacağı ikinci, Fransız Antoine Griezmann'ın ise ilk finali olarak kayıtlara geçecek.

Ronaldo'dan yeni rekorlar Portekiz'in şampiyonadaki ikinci maçında Avusturya'ya karşı sahaya çıkarak milli takımda en fazla forma giyen oyuncu unvanının sahibi olan Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda en fazla oynayan futbolcu unvanını, 1991'den 2006'ya kadar milli formayı 127 defa giyen Luis Figo'nun elinden aldı.

Ronaldo, boy gösterdiği 4 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da (2004, 2008, 2012 ve 2016) fileleri havalandıran tek oyuncu olarak tarihe geçti.

Bununla birlikte, Portekiz'in turnuvanın yarı finalinde 2-0 galip geldiği Galler maçında takımının ikinci golünü kaydeden Ronaldo, böylece Avrupa Şampiyonası finalleri tarihinde 9 golle en skorer isim olan Fransız Michel Platini'nin rekorunu egale etmiş oldu.

Griezmann en fazla gol atan ikinci Fransız EURO 2016'da şimdiye kadar kaydettiği 6 golle, turnuva tarihinde en fazla gol atan Fransız futbolcular arasında Thierry Henry ile beraber ikinci sırada yer alan Griezmann, ilk kez forma giydiği Avrupa Şampiyonası'nda 6 gole ulaşarak efsane Fransız futbolcu Zinedine Zidane'ın 5 gollük istatistiğini geçti ve Thierry Henry'yi yakaladı.

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Ve Şampiyon Bu Gece Belli Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement