Vedaş Ekibin'den Hummalı Çalışma - Son Dakika
Güncel

Vedaş Ekibin'den Hummalı Çalışma

Vedaş Ekibin\'den Hummalı Çalışma

Irak’ın sıfır noktasında bulunan ve 18 gündür elektriksiz kalan Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine yeniden enerji verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

17.01.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın sıfır noktasında bulunan ve 18 gündür elektriksiz kalan Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine yeniden enerji verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Yaklaşık 18 gün önce etkili olan kar ve fırtına nedeniyle Derecik beldesinin değişik noktalarındaki yüksek gelirim direklerinin bir kısmı yıkıldı. Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir'in öncülüğündeki yaklaşık 20 kişilik VEDAŞ personeli hemen beldeye hareket etti. Beldenin değişik noktalarına gruplar halinde dağılan ekipler, yıkılan direkleri ve kopan iletkenleri tek tek tespit ederek onarım çalışması başlattılar.

Yaklaşık 18 gündür hummalı bir çalışma içerisinde olan ekipler, olumsuz hava şartlarına ise adeta meydan okuyorlar. Beldeye yeniden enerji vermek için personelin büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüğünü belirten İsmail Özdemir, beldeye yeniden enerji vermek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Özdemir, "Yaklaşık 18 gün önce kar ve fırtına beldede büyük tahribata neden oldu. Elektrik direkleri devrildi. Yüksek gelirim hatları koptu. Bu nedenden dolayı belde elektriksiz kaldı. 20 kişilik personelimizle birlikte Derecik ve bağlılarına enerji vermek için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. İnşallah bugün akşama kadar beldeye yeniden enerji vereceğiz" dedi.

Derecik beldesi sakinleri ise, olumsuz hava şartlarına rağmen hummalı bir çalışma sergileyen VEDAŞ ekiplerine teşekkür ettiler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vedaş Ekibin'den Hummalı Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement