İstanbul'daki Mafya Hesaplaşmasının Sır Perdesi Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Mafya Hesaplaşmasının Sır Perdesi Ortaya Çıktı

İstanbul\'daki Mafya Hesaplaşmasının Sır Perdesi Ortaya Çıktı

Nişantaşı'nda, ünlü mafya babası Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile şoförü Ferdi Topal'ın öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

14.07.2015 20:01  Güncelleme: 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nişantaşı'nda, Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile şoförü Ferdi Topal'ın öldürüldüğü saldırıda 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Davada cinayetle ilgili kritik detaylar ortaya çıkarken, sanıklardan İlhan Kurt, olay anıyla ilgili "Kimseyi hedef almadım ve öldürme kastım yoktu. Panik ortamı olunca 2-3 el ateş ettim." dedi.

6'SI TUTUKLU 11 SANIĞIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nesim Denizci, İlhan Kurt, Hasan Erdem, Hurşit Aydın, Yaşar Sarar ve Mert Genç ile tutuksuz yargılanan Türker Aydoğdu ve Ahmet Tekin katıldı. Şikayetçi ile avukatlarının gelmediği duruşmada, sanıklar Yakup Kerem Saral, Ender Doğan ve Özkan Korkut'un halen firari olduğu bildirildi.

KURT: YEM OLARAK KULLANILDIM

Yoğun güvenlik önleminin alındığı ve tutuklu sanıklar ile görevli askerlerin çelik yelek giydikleri görülen duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklardan İlhan Kurt, yaklaşık 8 aydır firari sanık Ender Doğan'ın yanında çalıştığını belirterek, bu olayda kendisinin yem olarak kullanıldığını iddia etti.

HAKİM ÇELİK YELEKLERİ ÇIKARTTIRDI

Kurt'un ifade verirken çok stresli ve heyecanlı olduğunu belirtmesi üzerine mahkeme heyeti başkanı, sanığa sakin olmasını ve isterse üzerindeki çelik yeleği çıkarabileceğini söyledi. Bunun üzerine tutuklu sanıkların tümü, çelik yeleklerini çıkardı.

İlhan Kurt, "Suçsuzum demiyorum ama tamamıyla kullanıldığımı düşünüyorum. Bu işin böyle olacağını bilseydim İstanbul'da bir saniye bile durmazdım" diye konuştu.

"PANİK ORTAMI OLUNCA 2-3 EL ATEŞ ETTİM"

Olay gecesi "Sarallar'ın yeğeni" diye bildiği "Süleyman" isimli bir kişi, Özkan Korkut ve Ender Doğan ile aynı araçta olduklarını ve yapılan planlardan haberi olmadığını öne süren Kurt, "Birden ortalık karışınca Süleyman sağ arka camdan dışarı doğru ateş etti, ben ise kapalı olan sağ ön camdan ateş ettim. Kimseyi hedef almadım ve öldürme kastım yoktu. Panik ortamı olunca 2-3 el ateş ettim. Sonra Mecidiyeköy'e doğru gittik.

"SARALLAR'DAN ŞİKAYETÇİYİM"

Araçtan indim ve ruhsatsız silahımı aracın içine attım. Korkut'a Bursa'ya gitmek istediğimi söyledim. Telefonumu kırmamı söyledi. Ben de Bursa'ya gittim. Yakup Kerem Saral, Özkan Korkut ve soyadını bilmediğim, Saral'ın yeğeni denilen Süleyman isimli kişiden şikayetçiyim. Ben 4 aydır cezaevinde yatıyorum, onların nerede oldukları belli değil" şeklinde savunma yaptı.

"İŞİMİ KAYBETTİM, CEZAEVİNE GİRDİM"

Tutuklu sanıklardan Nesim Denizci de Vedat Şahin'e saldırı için Nişantaşı'nda tutulduğu öne sürülen dairenin kira sözleşmesinin kendisinin üzerine yapıldığının iddia edildiğini ancak evin kiralanmasının nedeninin bu olmadığını savundu. Denizci, Türkiye'nin sayılı prodüksiyon şirketlerinden birinde görüntü teknisyeni olarak çalışırken olay nedeniyle işini kaybettiğini ve cezaevine girdiğini söyledi.

"KADINLAR DÜŞKÜN OLDUĞUM İÇİN..."

Telefon görüşmeleriyle ilgisi olmadığını iddia eden Denizci, "Emniyette bana, 'Senin diğerleriyle alakan yok, seni kurtarırız, ifadeyi kabul et' dediler. 'Sigarayı bıraktım' şeklinde mesaj atılan hattı kullandığımı kabul etmem istendi. O hat bana ait değil" dedi. Kadınlara düşkün olduğunu ve otele sürekli para vermemek için Özkan Korkut'un tuttuğu eve kira desteği sağladığını anlatan Denizci, suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyesini istedi.

"SARALLAR'I TANIMAM"

Savunması alınan tutuklu sanıklardan Hurşit Aydın da Sarallar'ı tanımadığını ve diğer sanıkları da ilk kez emniyette gördüğünü kaydederek, "Polisler, döviz büromun bulunduğu yerde ne kadar esnaf varsa getirip çetemin üyesi olduğunu söylediler. Ben 17 yaşımdan beri silah taşırım, 5 kez yakalatmışlığım var. Uyuşturucudan sabıkam var. Polis ailemin kimlik kontrolünü yaparken beni detaylı arıyordu. Bu yüzden sahte kimlik çıkardım" şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Hasan Erdem ise iş adamı olduğuna ve birçok yerde işletmesi bulunduğuna dikkati çekerek, "Böyle bir konumda olup bu tür işlere girmem. Sanık Yakup Kerem Saral'ı tanırım, kendisi benim küçüğümdür. İşletmelerime gelir gider. Olayla bir ilgim yoktur, tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

YAŞAR SARAR TAHLİYE EDİLDİ

Sanık avukatlarının da savunma yapmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Yaşar Sarar'ın tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

'NİŞANTAŞI CİNAYETİ' OLARAK ADLANDIRILMIŞTI

Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile iki koruması 24 Aralık 2014'te Nişantaşı'nda araçlarında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramış, Vedat Şahin ve Ferdi Topal ölürken, Evren Aydın yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişi tutuklanmış, saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen Yakup Kerem Saral'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında ise firari oldukları gerekçesiyle yakalama emri çıkarılmıştı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, 11 şüphelinin, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, silahlı örgüte üye olma, tasarlayarak ve kan gütme saiki ile iki kişiyi öldürme, tasarlayarak ve kan gütme saiki ile bir kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılanması talep ediliyor.

İddianamede, örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen firari Yakup Kerem Saral'ın da aralarında olduğu 5 şüpheli hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıla kadar, diğer şüpheliler hakkında ise çeşitli suçlardan 65 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Mafya Hesaplaşmasının Sır Perdesi Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • GY: Bazı insanlar hiç düşünmeden birilerini vurup cezaevine düşüyorlar... Çok merak ediyorum bunlar 200 sene falan mı yaşayacaklarını düşünüyorlar anlamıyorum... Ulan müebbet yesen zaten hayatın bitti mercimek beyinli... Cezanı çekip çıksan zaten senden bir çöp olmaz... Ilerde gebersen havanı kime atacaksın... Ha koğuş Ağası olsan anlarım oradada kişiliğini sergilersin... Ama ya olamazsan milletin maskarası olursun... Bu nasıl beyin ya... Allah insana helal yoldan isteyince verir yetinmesini bilirsen... Ama sen yok ben illaki soytarı olucam dersen Allah ne yapsın sana... Allah Islah etsin sizi inşallah ki ediyor da zaten... 26 0 Yanıtla
  • mazara: şahin bu saralları temizler 10 8 Yanıtla
  • Alpalp: daha cok can alinir bu dava kan davasi oldu sedat bu isin pesini birakmaz...birakirsa alemde maskara olur kimse adam yerine koymaz. .. 7 1 Yanıtla
  • m.ö: Mallar 8 0 Yanıtla
  • bordo&mavi: hiçkimse ben yaptım demiyor vay be bu adamları kim öldürdü len,,metris adamı boyle yapar hafıza kaybııııı T/1 A22 KOGUŞ DA bunlar çok içtim o sudan çokkk geçmiş olaaaaa sizee... 8 0 Yanıtla
  • serkan: sarallar bitmez..şahinler biter.. bunu unutmayın yazın bi kenara... 3 2 Yanıtla
  • Hasan sönmez: Sedat şahin sıra sanada gelir hepsi bir kurşun değilmi 4 1 Yanıtla
  • 1071 malazgirt: 80 Yılların tipik mafya savunmaları 4 0 Yanıtla
  • müslüman türk..: Birileri etek giyecek ama bakalım kim Olacak.. 3 0 Yanıtla
  • avni topal: iki tarafı da tanıyan biri olarak yazıyorum,sarallar çok kalabalık ve iki tarafta of kökenli of u 150 yıldır sarallar yönetiyor,bafra da bile saralların ayağı var,30000 kişi civarındalar,bugüne kadar şahin 11,sarallar2 adam kaybetti,bu işte yarın çocuklar ve yeğenler kurban olabilir şahin bu olayı tamamen kapatmalı,baştan çok yanlış yapıp saralların önemli bir ismini öldürttü,herşey ondan sora başladı.yarın başka bir film izlettirebilirler şahine bence artık kabuğuna çekilsin gücü yetmez . 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement