Vefalı İzmirliler evlerini ve otellerini depremzedelere açtı - Son Dakika
Güncel

Vefalı İzmirliler evlerini ve otellerini depremzedelere açtı

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından bir otel sahibi, depremzedelerin otelinde ücretsiz konaklayabileceğini sosyal medya hesabından duyururken, onlarca vatandaş da evlerini açabileceklerini paylaştı.

31.10.2020 01:03  Güncelleme: 01:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında saat 14.51'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem birçok il ve ilçeden hissedildi. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, tüm Türkiye tek yürek oldu ve yaraları sarmak için harekete geçti.

Depremin ardından geceyi sokakta geçirecek vatandaşlara Twitter hesabı üzerinden seslenen işletmeci Savaş Gürleyen, sahibi olduğu otelde depremzedelerin ücretsiz konaklayabileceğini duyurdu.

"OTELİMİZDE ÜCRETSİZ KONAKLAYABİLİR"

Gürleyen, şu ifadeleri kullandı: " İzmir'de evleri hasar gören vatandaşlarımızı otelimizde ücretsiz konaklayabilir. Çiğli ve Güzelbahçe'deki şubelerimizde. 0535 625 55 74 bu numaradan bana ulaşın. Allah yardımcımız olsun. Konuma Google'dan ulaşabilirsiniz."

Gürleyen'in pandemi sürecinde de evlerine gidemeyen sağlık personeli için otelini ücretsiz olarak hizmete açtığı ortaya çıktı.

Vefalı İzmirliler evlerini ve otellerini depremzedelere açtı

EVLERİNİ AÇTILAR

Gürleyen'in başlattığı bu yardım kampanyası sonrası pek çok İzmirli de evlerini depremzedelere açabileceğine ilişkin paylaşımda bulundu.

Vefalı İzmirliler evlerini ve otellerini depremzedelere açtı

Bir kullanıcı, "Evimiz 9,2 şiddete kadar dayanıklı bayraklı tarafındayım 2 odamız boş evi yıkılan kalacak yeri olmayan herkes yazabilir gerekirse araçla gelir alırız. Rabbim hepimize yardımcı olsun" tweetini atarken, başka bir kullanıcı da "Çiğli harmandalında oturuyorum. Evim depreme ne kadar dayanıklı bilmiyorum ama en azından şimdilik evim de zarar ziyanım yok. Gelmek isteyen olursa her zaman kapımız açık" ifadeleriyle örnek bir davette bulundu.

Onlarca kişinin benzer davetleri depremzedelere moral olurken, Türk halkının yardımseverliği bir kez daha gözler önüne serildi.

Vefalı İzmirliler evlerini ve otellerini depremzedelere açtı

Son Dakika Güncel Vefalı İzmirliler evlerini ve otellerini depremzedelere açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DEİST.: İZMİR HALKI İNSANDIR. 0 0 Yanıtla
  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.


Advertisement