Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri

(Anadolu Ajansı - Çağrı Turgut, Yunus Ege) Sakarya (AA) - Sakarya Valiliğince Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30.yılı dolayısıyla şiir dinletisi düzenlendi.

26.05.2013 03:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Anadolu Ajansı - Çağrı Turgut, Yunus Ege) Sakarya (AA) - Sakarya Valiliğince Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yılı dolayısıyla şiir dinletisi düzenlendi.

Geyve ilçesinde Sakarya Nehri üzerindeki II. Bayezit Köprüsü'nde düzenlenen programda konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Anadolu'yu bucak bucak dolaşan ve kılıçlaşan kalemiyle inandığı doğruları haykıran Necip Fazıl'ı hatırladıklarını söyledi.

"Bugün nesillerin üstadını anıyoruz" diyen Büyük, şunları anlattı:

"Bu gece sefere çıkan şanlı akıncının yurduna dönüşünü hissedeceğiz. Nil ve Tuna Nehri'nin Sakarya ile ruh akrabalığını göreceğiz. Şairler bir toplumun duyarlı insanlarıdır ve o toplumun nabzını tutarlar. Mevlana'dan Sezai Karakoç'a, Yunus Emre'den Necip Fazıl'a kadar sözün sultanları bu milletin duygu ve düşüncelerine tercüman oldu. Yüzyıllardır bu topraklarda barış, birlik ve dirlik içinde yaşadılar. Bu mayanın oluşmasını biraz da onlara borçluyuz.Tasavvuf kültürüyle yetişmiş bu şairler bu topraklara ruh vermiş sanatkarlardır. Üstat Necip Fazıl, önden giden atlılar arasında dudaklarda şarkı bırakmış güzel insanlardan biridir. Üstat Necip Fazıl, büyük dava ve mücadele adamıdır." Konuşmanın ardından Süeda Çil ve Cihat Zafer, Necip Fazıl'ın şiirlerini seslendirdi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement