Vefatının 79'uncu Yılında Mehmet Akif Müzesi'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Yerel

Vefatının 79'uncu Yılında Mehmet Akif Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Vefatının 79\'uncu Yılında Mehmet Akif Müzesi\'ne Ziyaretçi Akını

Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi’nde hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.

24.12.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi'nde hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçe dışından insanların da ziyaret ettiği müzede Mehmet Akif Ersoy'a ait eşya ve dokümanlar ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79'uncu yılında Bağcılar'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak. Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi'nde 26 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek anma programı ilk olarak Kur'an Tilavetiyle başlayacak. Ardından Bilgi Evi öğrencileri, slayt eşliğinde Akif'in hayatından örnekler sunacak. Bilgi Evlerinden 4 öğrencinin Akif'in şiirlerini okumasının ardından İşaret Dili ile İstiklal Marşı okunacak. Programda, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Ceyda Senem Yiğit, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Öğrenciler daha sonra Bülbül Şiiri ve Zulmü Alkışlayamam Oratoryosu'nu sunacak. Program sırasında davetlilere Taceddin Dergahı Müzesi ile Mehmet Akif Ersoy Araştırma Kütüphanesi ile ilgili bilgi verilecek.

"EN ZENGİN AKİF MÜZESİNİ HERGÜN YÜZLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR"

2011 yılının 'Mehmet Akif Ersoy Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından harekete geçilerek Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi'nde hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçe dışından insanların da ziyaret ettiği Müze'de Ersoy'a ait eşya ve dokümanlar ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Akif ile ilgili olarak Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşyaların da sergilendiği Müze, Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olma özelliğini taşıyor.

MÜZEDE İLGİ ÇEKEN ESERLER

Bağcılar'dan ve İstanbul'un diğer ilçelerinden yüzlerce ziyaretçinin ilgisini çeken Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi'nde şu eserler sergileniyor: Mehmet Akif Ersoy'un, Kur'an meali noter sözleşmesi levhası, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının resim tablosu, Akif'in oymalı ahşap resim tablosu, Halkalı baytar ve ziraat mektebi resim tablosu, TBMM resim tablosu, Zağanos Paşa Camii resim tablosu, Tacettin Dergahı orijinal resim tablosu, Akif'in Mısır Hilvan'daki evinin resim tablosu, Beyoğlu Mısır Apartmanı resim tablosu, Sebilürreşad'da baş muhabirlikte kullandığı kartvizit tablosu, Akif'in oğlu Emin Bey ile çekilen fotoğrafı, damadı Ahmet Bey ile torunları Ferda ve Selma Hanımların fotoğrafları, yaylı yatak, yastık, yorgan, gaz lambası, Sırat'ı Müstakim Dergisi, Said Halim Paşa, Abbas Halim Paşa, Süleyman Nazif, Cemalettin Afgani, Şerif Muhiddin Targan, Neyzen Tevfik, Hüseyin Kazım Kadri, Yozgatlı Mehmet İhsan Efendi, Eşref Edip Fergan, Ömer Ferit Kam, Mithat Cemal Kuntay'ın tablosu, Akif'in kabrinin fotoğrafı, Akif'in hastalığı dönemindeki fotoğrafı, üniversite gençliğinin tabutunu taşıdığı sırada çekilen fotoğraf, Akif'in Mısır'da arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraflar.

Kazımkarabekir Mahallesi'nde Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'ni inşa ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Akif'in Milli Mücadele yıllarında Ankara'da kaldığı ve İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'nı aslına uygun olarak inşa ettik. Merkez, Tacettin Dergahı ve Kültür Merkezi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Müze olarak açtığımız Tacettin Dergahı'nda Akif'in eşyalarını sergiliyoruz. Konferans salonu, Akif'in kitapları ve hakkında yazılan kitapların yer aldığı kütüphane ve seminer odaları bulunuyor. Kültür Merkezi'nde Araştırmacı-Yazar Mehmet Ertuğrul Düzdağ ile Safahat okumaları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Akif ile ilgili olarak Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşyaların da sergilendiğinin altını çizen Başkan Çağırıcı, "Müzemiz, aynı zamanda Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olma özelliği taşıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vefatının 79'uncu Yılında Mehmet Akif Müzesi'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement