Vekaletle Kesilecek Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Vekaletle Kesilecek Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Kurban Bayramı öncesi vekaletle kesim yapacak kurum ve kuruluşlar fiyatlarını açıklamaya başladı.

02.09.2014 09:13  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, sivil toplum kuruluşları ve bazı kurumların vekaletle kurban kesim fiyatları belli oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekaletle kurbanı yurt içinde 575 lira, yurt dışında ise 400 lira karşılığında keseceğini açıkladı.

Deniz Feneri ise yurt içinde 640 liraya yurt dışında ise 290 liraya kurban kesimi yaparken, Bosna’da 400 lira, Filistin’de 800 lira, Suriye’de 640 lira, Balkanlar’da ise 400 liraya kurban kesecek.

TSK 600 LİRAYA KESİM YAPACAK

TSK da geçen yıl 545 lira olan vekaletle kurban kesim bedelini bu yıl 600 liraya çıkardı. TSK yurt dışında kesim bedelini ise 275 dolar ve 210 Euro olarak belirledi. İhlas Vakfı ise yurt içinde vekaletle kurban kesim fiyatını 600 lira, yurt dışında kesimi ise 400 lira olarak açıkladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak dini esaslara uygun, her yıl vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mazhar Bilgin “Yurt dışında 61 ülke ve bu ülkelerin toplamda 500 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek yaklaşık 200 personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise il ve ilçelerdeki yaklaşık 160 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

DİYANET VAKFI'NIN HEDEFİ 150 BİN

Geçen sene başta Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan olmak üzere 55 ülkede, 165 bölgede 89 bin 362 hisse kurbanın kesilerek etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı bilgisini paylaşan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin “Bu yıl da Türkiye’nin mazlum coğrafyalarda ümit ışığı olacağına inanıyoruz. TDV olarak 2014 yılı kurban organizasyonu kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre, 150 bin hisse kurban dağıtımı planlıyoruz” dedi.

Kaynak: Star

Vekaletle Kesilecek Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Vekaletle Kesilecek Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • akp: Sen koyun dedinde akp liler koymadimi 9 32 Yanıtla
  • sılava: yurt dışında hayvanın tanesi 70 dolar türk parasıyla 150 tl ülkelere göre değişir ama aşağı yönlü ben kurban kesilecek ülkelerden örnek verdim mesala 400 ltl ye afrikada sürü alırsın afganistandan sürü alırsın birileri rant sağlayacak diye bu miletin dini duygularıyla oynamayın vatandaşta bu tür yerlere güvenmesin kurban kesecekse gözünün önünde kestirsin fakire dağıtsın 25 0 Yanıtla
  • GERÇEK: GENE HAYVANLARI BİNBİR TÜRLÜ İŞKENCEC EDEREK, BOĞAZLAYIP SONRA BAYRAM EDECEĞİZ. . HEMEN CANSIZ HAYVANIN YANINDA KIZARTMA ŞÖLENİ YAPACAĞIZ. . HAYVAIN KANINI DA OĞLUMUZUN ALNINA SÜRECEĞİZ. . O TERAZİLERİN YANINDA HİSSEDRLAR OLARAK BİZE EKİSK DÜŞMEMESİNİ TAKİP ETTİKTEN SONRA KOVALARLA EVE VARIP, KOMŞUMUZA SENİNKİ YAĞLIMIYDI DİYE SORACAĞIZ. . ETİN ZATIF TARAFINDAN BİR PARÇA KAPICIYA GÖNDERİP, KURBANIN YENMEMESİ VE DAĞITILMASI ÜZERİNE NUTUKLAR ÇEKECEĞİZ. . 9 14 Yanıtla
  • vay: acaba akkuzular fiyatı nekadar bu bayram onlar daha ucuzmus padisah söyledi benden al dedi yarı fiyatı 19 2 Yanıtla
  • KELAM: 5 SENE ÖNCEYDİ GALİBA VEKALETLE KURBAN KESTİĞİNİ SÖYLEYEN VAKIFLARDA YOLSUZLUK OLMUŞTU. . ADAMLAR DİYELİM 10 KURBAN PARASI ALMIŞLARSA 5 KESİYORLERMIŞ. . İSPAT EDİLDİ YUKARIDAN AŞAĞIYA HEPSİ TUTUKLANMIŞTI. . KİMSEYE TAVSİYE ETMEM. . 12 1 Yanıtla
  • vay: acaba akkuzular fiyatı nekadar bu bayram onlar daha ucuzmus padisah söyledi benden al dedi yarı fiyatı 2 1 Yanıtla
  • AKP: MAKARNAYA FİTLEŞMEYİN AĞAÇ KESELİM SİZ BAHANE EDİN ÜLKEYİ KARIŞTIRIN O ZMAN FİTLEŞİRİZ 0 0
  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.


Advertisement