Vekil Adayı Anne, 5 Yaşındaki Oğluyla Oy İstiyor - Son Dakika
Güncel

Vekil Adayı Anne, 5 Yaşındaki Oğluyla Oy İstiyor

Vekil Adayı Anne, 5 Yaşındaki Oğluyla Oy İstiyor

CHP Kars 3'üncü sıra milletvekili adayı gazeteci Aysel Sadak İltaş, seçim çalışmalarını 5 yaşındaki oğlu Dağhan İltaş ile birlikte sürdürüyor.

10.05.2015 12:30  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kars 3'üncü sıra milletvekili adayı gazeteci Aysel Sadak İltaş, seçim çalışmalarını 5 yaşındaki oğlu Dağhan İltaş ile birlikte sürdürüyor. Asker kıyafeti ile annesiyle birlikte sokak sokak gezen Dağhan, esnafa broşür dağıtıp, "Anneme oy verir misiniz?" diye istekte bulunuyor.

Karslı Aysel Sadak İltaş memleketinden milletvekili adayı oldu. Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi bölümü ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitiren Aysel Sadak İltaş, Marmara Üniversitesi'nde master ve doktora yaptı. Profesör ünvanı da bulunan Aysel Sadak İltaş, çeşitli gazetelerde çalıştı, üniversitelerde dersler verdi. TRT'de programlar yaptı.



'OĞLUMUN GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTE DOLAŞIYORUZ'

Oğluyla birlikte seçim çalışmalarını 'Anneler Günü'nde de sürdüren 47 yaşındaki Aysel Sadak İltaş, partili kadınlar ve oğlu ile birlikte sokak sokak, cadde cadde dolaşarak oy istiyor. En büyük destekcisinin kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan oğlu olduğunu belirten İltaş Kars'ın Türkiye'nin mozaiği olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Oğlum çok keyifle oy istiyor. Vatandaşlara 'Anneme 60 bin 100 oy verir misiniz' diyor. Bu da beni çok gururlandırıyor. Solcu olduğum için yıllarca sürgün yedim. Annem Peri şimdi 80 yaşında ve 30 yıldır felçli. Tek isteğim annem ölmeden milletvekili olmak ve ona anneler günü hediyesi vermek. Güneş doğudan doğar. Medeniyet de bence Kars'tan doğmuştur. Ben çocukluğumdan hatırlıyorum; 70'li yıllarda burada 'Bacak Güzeli' yarışması yapıldığını biliyorum. Annem bizi onları seyretmeye götürürdü. Kars'ta kadının erkekten korkmadığı, kaçmadığı bir ortam vardı. Herkes birlikte eğlenirdi, birlikte gülerdi. Burada bizim çocukluğumuz geçti. Her sokakta en azından 10- 15 esnaf, öğretmen, sanatçı, ayakkabıcı dostlarımız, sınıf arkadaşlarımız var. Esnaf çok ciddi anlamda sıkıntı içerisinde ve geçinemiyor. Biz zenginden vergi almıyoruz, orta direkten vergi alıyoruz. Bu da esnafın geçimini dibe çekmiş durumda. Eminim ki kendi çocuklarının geleceği için doğru tercihler yapacaklardır. Çünkü ben 5 yaşındaki çocuğumla burada, dağda, taşta onun geleceği için dolaşıyoruz." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vekil Adayı Anne, 5 Yaşındaki Oğluyla Oy İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement