Vekil İmamlar ile Uzman Erbaşlar Meclis'in Kapısını Çalıyor - Son Dakika
Politika

Vekil İmamlar ile Uzman Erbaşlar Meclis'in Kapısını Çalıyor

Uzman erbaşlar, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle; vekil imamlar da kadro talebiyle Dilekçe Komisyonu'na başvuruyor

26.09.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALP ÖZDEN - Çok sayıda uzman erbaş ve vekil imam, vekil müezzin, özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadro talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunuyor.

Uzman erbaşlar, yaptıkları başvurularda, uzman erbaşların kadrolu olması, derece kademe ve ek göstergenin verilmesini talep ediyor. Ayrıca erken emekli edilmelerini de güdeme getiren uzman erbaşlar, uzman erbaş emeklilerinin maaşlarının da düzeltilmesini istiyor.

Altında çok sayıda imza bulunan Mehmet Anbar'ın dilekçesinde, şunlar yer alıyor:

"Değerli komisyon üyeleri. Ben yaş haddi nedeni ile henüz 45 yaşımı tamamlamadan, Aralık 2013 yılı sonundan itibaren zorunlu olarak emekliliğe sevk edilecek binlerce uzman erbaşdan biriyim. Mesleğimizin en verimli, en tecrübeli yıllarında, üstelikte kurumumuzun bizlere daha çok ihtiyacı varken erken yaşta emekli ediliyor olmamız yanlış bir tutumdur. Üniversitedeki çocuklarımızın şu an bile ihtiyaçlarını gideremezken, açlık sınırının kat be kat altında kalan emekli maaşı ile nasıl geçineceğimiz oldukça düşündürücüdür. Devlet politikası ile de ters düşen bu yanlışlığın düzeltilmesini ve henüz kanunlaşmayan yeni Personel Kanunu'nun bu yıl içerisinde çıkarılmasını ailem ve toplum yararı adına arz ederim."

Uzman erbaşların yanında çok sayıda vekil imam ve vekil müezzin de kadro verilmesi talebiyle Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunuyor.

Başvurularda, bu yıl çıkan torba kanunun ilk halinde vekil imam ve vekil müezzinlere kadro verilmesinin yer aldığı ancak komisyon görüşmelerinde bu düzenlemenin çıkarıldığı anımsatılıyor. Dilekçelerde, şunlar kaydediiyor:

"Sayın Komisyon üyeleri; sizlerden ricamız, vekil imam ve vekil müezzin kayyımların mağduriyetlerinin giderilmesi; torba yasadan çıkarılan bu hakkın ivedi olarak hiçbir şarta bağlı olmadan tekrar geri verilmesi, toplumun ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en temel sorunu olan bu hususun ivedilikle çözüme kavuşturulmasıdır. Geçmiş yıllarda yapılan vekil ve fahri alımlarda olduğu gibi bizlerin de bu mağduriyetlerinin giderilmesini canı gönülden arzu etmekte ve her gün yeni bir umuttur anlayışı ile beklemekteyiz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Vekil İmamlar ile Uzman Erbaşlar Meclis'in Kapısını Çalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement