Vekil İmamlar ve Fahri Kurs Hocaları Kadro Taleplerini Yineledi - Son Dakika
Yerel

Vekil İmamlar ve Fahri Kurs Hocaları Kadro Taleplerini Yineledi

Vekil İmamlar ve Fahri Kurs Hocaları Kadro Taleplerini Yineledi

Van’da bulunan vekil imamlar ile fahri Kur’an kursu hocaları, kadro isteklerini yaptıkları basın açıklamasıyla yineledi.

05.03.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da bulunan vekil imamlar ile fahri Kur'an kursu hocaları, kadro isteklerini yaptıkları basın açıklamasıyla yineledi.

Diyanet-Sen Van Şubesinde bir araya gelen vekil imamlar ile fahri Kur'an kursu hocaları adına açıklamalarda bulunan Din Gönülleri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş, "8 Mart Dünya Kadınlar Gününe birkaç gün kaldı. Bu nedenle devlet erkanında kadına yönelik birçok çalışma yapılmaktadır. Bizler de Kur'an Kursu hocaları olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize ve devlet büyüklerimize kadro talebimizi yinelemek istiyoruz" dedi.

Fahri Kur'an kursu hocaları ve fahri imamların özlük haklarına kavuşmaları için büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Donmuş, "Sadece Van genelinde değil Türkiye genelinde bu talebimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Bizler hanım hocalarımız ile vekil kardeşlerimiz bir araya gelerek sorunlarımızı konuştuk. Bizler Kur'an-ı Kerim öğretmenleriyiz. Fakat ne yazık ki bizim özlük haklarımız verilmiyor. 4 yıldır atama beklediğimiz halde atamalarımız yapılmıyor. Ülkemizin en ücra köşelerinde asli görevimizi tüm tehditlere rağmen yerine getirdiğimiz halde temel haklarımızdan mahrumuz. Bütün kurumlarımızdan, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'mızdan özlük haklarımızı tekrar talep ediyoruz. Bu konuda bizlerin sesine kulak vermelerini ve bizlere destek vermelerini istiyoruz. Batı illerimizde misyonerler almış başını gidiyorken, Doğuda ise ne yazık ki Zerdüştlük almış başını gidiyor. Bütün fahri hocalarımız ve vekil kardeşlerimiz gerek doğuda gerekse batıdan bunlara karşı dik durmaktadır. İnanıyoruz ki hükümetimiz bu konuda bizlere gerekli desteği verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bir randevu talebinde bulunduk olumlu karşılanması durumunda kendilerini ziyaret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Van vekil imam hatip temsilcisi İrfan Arvas da vekil imam hatiplerin yaşadığı sıkıntılardan söz ederek, özellikle kadro konusunda çözüm beklediklerini ifade etti. Daha sonra konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Gülaçar ise, sendika olarak Fahri Kur'an kursu ve vekil imam hatiplerin yanında olduklarını ifade etti. Açıklamaya ayrıca Diyanet-Sen Kadın Kolları Başkanı Fatma Aydın ile sendikanın ilçe temsilcileri katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vekil İmamlar ve Fahri Kurs Hocaları Kadro Taleplerini Yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement