Vekillerden Paralele 'Tık' Yok! - Son Dakika
Güncel

Vekillerden Paralele 'Tık' Yok!

Vekillerden Paralele \'Tık\' Yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde başlayan paralel yapı ile ilgili mücadelesine Şanlıurfa milletvekillerinin sosyal medyadan hiçbir katkı sunmadığı ortaya çıktı.

12.02.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ile ilgili çok ilginç bir detay ortaya çıktı. Özellikle dershanelerin kapatılması ile başlayan, 17 ve 25 aralık operasyonları ile alevlenen Hükümet- Cemaat kavgasında Şanlıurfa milletvekillerinin taraf olmaktan çekindiği anlaşıldı. Milletvekillerinin kamuoyuna yönelik yaptıkları açıklamalarda Gülen Cemaatini hedef almaktan çekindikleri gibi sosyal medyada da bu yönde bugüne kadar hiçbir tweet atmadıkları görüldü.

'NAMUSLULAR NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMAZSA'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylık sürecinde çıktığı bir televizyon programında, paralel yapı tarafından tehdit edilenlere karşı devletin tavrının ne olacağının sorulması üzerine, "Ben, şimdi meydanlarda bir şey anlatıyorum. İş adamları falan filan diyorum. Şimdi bazı iş adamları bunlarla özel ilişkiler içerisine girerse, açığı da varsa ben nasıl çözeceğim o işi. Böyle bir tehdit altındaysa ve kendi bu noktada 'ben dürüstüm, dürüst bir iş adamıyım' diyorsa ve böyle de bir tehdit altındaysa, bunların bize güvenmesi lazım. Ama hala bize güvenmiyor da oraya güveniyorsa, işte bu paralel devlettir" ifadesini kullanmıştı.

Tehdit edilenlerden kendilerine güvenmelerini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına devam ederek, "Ya, sen bize güven ya. Bu ülkenin hükümeti biz değil miyiz, devleti biz yönetmiyor muyuz? Geleceksin, bunu bize söyleyeceksin ki biz bu şifreleri çözelim. Burada ister istemez kullanmak isteyeceğim, namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa bu iş çözülmez. İstediği kadar tehdit olsun. Koruma altın alınmaksa biz, seni koruma altına alırız." demişti.

Erdoğan, kendi partilerinin de içerisinde paralel yapıdan çekinenlerin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Evet maalesef bizim içimizde de var" şeklinde karşılık vermişti.

Ayrıca birçok bakan ve AK Parti milletvekili, buldukları her fırsatta Erdoğan'ın ve hükümetlerinin paralel yapıya karşı başlattığı mücadeleyi destekleyen açıklamalar yapıyor.

GÜLEN HAREKETİNE YÖNELİK AÇIKLAMALARI YOK

Seçim bölgesi Şanlıurfa olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de dahil AK Parti'nin tüm Şanlıurfa vekilleri bugüne kadar paralel yapı hakkında açıklama yapmaktan çekindi. Bakan Çelik'e gazetecilerin soru sorduğu anlarda ise, direkt Gülen Hareketini hedef almak yerine dolaylı açıklamalar yaptı. Bugüne kadar yaptığı en sivri açıklama ise, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Bursa Hakimiyet Gazetesinin bir sorusuna verdiği, "Devlet içinde paralel yapı olmaz. Paralel unsurlar varsa temizlenmeli. Ben bu sürecin bir arınma süreci olduğunu düşünüyorum. Burada hizmeti, burslar, yurtlar şeklinde yürüten temiz insanlar var. Onların içinden o paralel yapıya hizmet edenler ayıklanmalı." şeklindeki yanıt oldu. AK Parti'nin geriye kalan dokuz Şanlıurfa milletvekilinin buna benzer açıklaması da olmadı.

VEKİLLERDEN SOSYAL MEDYADA 'TIK' YOK

Şanlıurfa milletvekillerinin sosyal medyada bulunan ve aktif bir şekilde kullandıkları twitter hesaplarında da Gülen Hareketine yönelik açıklamaları bulunmuyor. Bu yönde attıkları tek bir tweet dahi bulunmayan vekillerin içerisinde sadece Seyit Eyyüpoğlu, Erdoğan'ın bu yönde attığı tweetleri ve TRT Haber twitter kullanıcısının "İsrail gazetesinden Zaman'a destek" şeklindeki tweeti retweetlediği görüldü. Eyyüpoğlu, 29 ocakta Erdoğan'ın resmi twitter hesabından atılan şu tweetleri de retweetledi: "Amerika, stratejik ortağım dediği Türkiye'ye karşı görevini yerine getirmeli ve bu kişiyi, en azından, 'deport' etmelidir. Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girmiş olan bir örgütün başı, artık Amerika'da tutulmamalıdır."

DOLAYLI RETWEETLERİ VAR

Geriye kalan Şanlıurfa milletvekillerinin de kendi yazdıkları tweetler bulunmadığı gibi hiçbirisinin bu kadar sivri retweeti de bulunmuyor. Mahmut Kaçar'ın "17 ve 25 Aralık Darbe girişimde başarılı olamayanların, soruşturma oylamaları üzerinden yeni operasyonlarına Parti Grubumuz geçit vermemiştir." Emin Önen'in, "Kendi çirkinlikleri, iftiralarla örtmeye çalışanlar, merak etmeyin Rabbimin de çetin bir hesabı olacaktır. Ama ilk hesap 30 Mart'ta sandıkta." Zeynep Karahan Uslu'nun, "Zafer Çağlayan 264 Red Oyuyla Yüce Divan'a gitmeyecek, birilerinin aynaya bakmadan AK Parti'yi yolsuzlukla itham etme hesapları Meclis'ten dönecek. 17 Aralık'ta siyasi tarihimizin en acı dönemlerinden birini yaşamamız istendi ama karşılarında AK Parti Hükümeti'nin dirayeti vardı, HEP OLACAK." şeklinde seçim döneminde ve bakanların yüce divan oylaması esnasında attıkları dolaylı tweetleri bulunuyor.

TEKRAR ADAY GÖSTERİLMEYECEKLER

Öte yandan yerel seçimlerde olduğu gibi yaklaşan genel seçimler öncesinde de paralel yapıya yakınlık duyan veya ilişkisi olan vekillerin AK Parti genel merkezi tarafından tekrar aday gösterilmeyeceği biliniyor. Şanlıurfa milletvekillerinin içerisinde Gülen Hareketinden gelen vekilin bulunmadığı ancak Hükümet-Cemaat kavgasından önce ilişki içerisinde olanların bulunduğu öne sürülüyor. Yine AK Parti Genel Merkezi'nin bu vekilleri de araştırdığı ve tekrar aday göstermeyeceği kulislerde konuşulan konulardan olduğu biliniyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vekillerden Paralele 'Tık' Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement