Veliköy Belediye Başkanı Belindir: "Bu Başarı Hepimizin" - Son Dakika
Yerel

Veliköy Belediye Başkanı Belindir: "Bu Başarı Hepimizin"

Veliköy Belediye Başkanı Belindir: "Bu Başarı Hepimizin"

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapıldı.

08.01.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapıldı.

Açılış, yoklama ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan toplantıda ilk olarak 2014 yılında avukatlık hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla yapılması konusu görüşülürken, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir "Avukat ile her yıl sözleşmeyi yeniliyoruz. 2014 yılı için de 3 aylık süre için yeniden sözleşmenin yenilenmesi lazım" dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de dolu kadro derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Veliköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Sema Albayrak belediyede tahsilat şefi olarak çalışan Selami Karagöz'ün hizmet süresi göz önüne alınarak kadrosunun 4.dereceden 3.dereceye yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Derece değişikliği oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı nazım ve uygulama imar planlarına yapılan itirazların görüşülmesi ile devam etti. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir planların Kasım ayı toplantısında meclisten geçtiğini ve Çerkezköy Belediyesi tarafından da onaylandığını ifade ederek "Bir aylık askı süresi de sona erdi. Askı süresinde bir itiraz oldu" dedi.

İtirazla ilgili bilgi veren Şehir Plancısı Cüneyt Çalka da, askı süresinde Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından itirazda bulunduğunu söyleyerek "Sağlık koruma bandının yeniden düzenlenmesini talep ediyorlar. Biz konut ve sanayi arasında 50 metre ile 130 metre arasında mesafeler bırakmıştık. Sağlık koruma bandının OSB içinden tedarik edilmesi gerekiyor" dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından itirazı meclis tarafından oybirliği ile reddedildi.

RUHSAT ŞARTLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından tek katlı yapıların ruhsat işlemlerinin görüşülmesine geçildi. Bilgilendirmenin ardından 4 ya da 5 kat izinli alanlara tek kat bina yapmak isteyenlerin çekme mesafelerini 4 ya da 5 kata göre yapmaları, 1 kattan fazla bina yapmayacaklarına dair taahhütname vermeleri, taahhütname vermesine rağmen üzerine kat yapmak isteyenlerin bina yıkıldıktan sonra yeniden bina yapmaları halinde ruhsat verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından MHP'li Veliköy Belediye Meclis Üyesi Sedet Göral'ın, yeni parkın etrafındaki aydınlatma direklerinin neden yapılmadığını, Vatan Caddesi'nin ne zaman asfaltlanacağını ve Atatürk Caddesi'nde yarım kalan parke taş çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını sorması üzerine konuşan Başkan Hanifi Belindir "Aydınlatma direkleri için TREDAŞ'ın uygun olduğu zamanı bekliyoruz" dedi.

Belindir, Büyükşehir Yasası kapsamında belde belediyelerin kapanmasından dolayı emekli olan personellerin işten ayrıldığını ve eleman sıkıntılarının olduğunu ifade ederek "Öncelikle vatandaşların acil ihtiyaçlarını yapmaya çalışıyoruz. Zamanımız kalırsa yolu da kendi bünyemizde yapmaya çalışacağız. Kış aylarında asfalt sağlıklı olmadığı için Vatan Caddesi'nin asfaltlanması için havaların ısınmasını bekliyoruz" dedi.

Meydan Projesinin de tamamlandığını söyleyen Belindir "Kesin kabul henüz yapılmadığı için müteahhitin sorumluluğu devam ediyor. Eksik gördüğümüz yerleri tamamlatıyoruz" dedi. Geçtiğimiz hafta haftanın belediye başkanı seçildiğini anımsatan Belindir "Mali tablo olarak Trakya'da çok iyi durumdayız. Belediyede görevi devraldığımız zamandan bu zamana kadar pek çok yatırım yaptık. Kasamızda paramız da var. Bu da hepimizin başarısı. Tüm meclis üyelerine ve belediye personellerine teşekkür ediyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Veliköy Belediye Başkanı Belindir: 'Bu Başarı Hepimizin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement