Veliler de Adaylar Kadar Heyecanlıydı - Son Dakika
Güncel

Veliler de Adaylar Kadar Heyecanlıydı

Veliler de Adaylar Kadar Heyecanlıydı

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) en az 180 puan alan yaklaşık 1 milyon öğrenci, dört yıllık fakültelere yerleşmek için Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk günkü oturumu olan LYS-4'e (Sosyal Bilimler) katıldı.

18.06.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) en az 180 puan alan yaklaşık 1 milyon öğrenci, dört yıllık fakültelere yerleşmek için Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk günkü oturumu olan LYS-4'e (Sosyal Bilimler) katıldı. Sabahın erken saatlerinde, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'na gelen adayların heyecanlı oldukları gözlendi. Üniversitenin tarihi kapısından içeri girmek için kimlik kontrollerinden geçen adaylar, görevlilere sınava giriş belgelerini gösterdikten sonra solanlara yönlendirilirken aileleri de onlar kadar heyecanlıydı. Çocuklarını sınava getiren veliler arasında dua eden de vardı, sıcaktan bir ağacın altından oturup bekleyen de.

Maratonun ilk gününde adaylar ve aileler duygularını şöyle anlattı:

Üniversiteyi yarıda bıraktım

Betül Yalçın (Aday): Bayrampaşa'da meslek lisesinde eğitim aldım. İkinci defa sınava katılıyorum. Geçen yıl Uludağ Üniversitesi'nde iki senelik bir bölüm kazandım ama kampusum merkeze uzak olduğu için eğitimi yarıda bıraktım. Şimdi tekrar sınava giriyorum, amacım iyi bir puan elde etmek. İkinci defa sınava katıldığım için çok heyecanlı değilim. ÖSYM'nin soruları açıklamaması bence iyi bir uygulama, daha az stres yaşarız. Puan hesaplamaları yapmayız. Ancak genel olarak sınav sisteminden memnun değilim, çok değil tek sınav olmalı.

Kendime güveniyorum

Hamza İnal (Aday): Yenibosna Lisesi mezunuyum. İkinci kez sınava giriyorum. Hedefim hukuk okumaktı ama puanlar yükselince sağlık bilimleri alanında daha az puanlı bir bölümü de okuyabileceğime karar verdim.  Geçen yıl girdiğim sınavlarda eksiklerimi tespit ettiğim için bu sene çalıştım ve kendime güveniyorum.

Özel ders aldım

Özge Ekici (Aday): Heyecanlıyım ve ilk defa bu sınava katılıyorum. Hazırlık sürecinde kursa gittim ve özel ders aldım. Test çözdüm, iyi bir şekilde hazırlandım. Tarih öğretmeni olan bir akrabamdan dersler aldım. Hedefim tıbbi görüntüleme alanında teknisyen olmak. Zorlu bir süreç geçirdik ama, ama atlatacağız.

Yeğenini desteklemek için bekledi

Taner Karabulak ( Özge Ekici'nin Dayısı) : Yeğenime destek olmak, onun iyi bir şekilde sınava girmesi için sınav merkezine kadar eşlik ettim. Ondan daha çok heyecanlıyım. Gönlünde hangi meslek yatıyorsa onu yapsın istiyorum. Ona güveniyorum.

Oğlu için dua okudu

Nazmiye Hamzaoğlu (Veli) : Oğlum Ahmet Salih Hamzaoğlu sınavda ter dökerken ben de onun için dua ediyorum. Özel bir okulda eğitim alan çocuğumun başarılı olacağına inanıyorum. Mimarlık eğitimi gönlümüzden geçiyor. Çocuklarımızla aynı duyguları yaşıyoruz.

Kızı heyecanla sınava koştu

Resul Aktaş (Veli ): Hukuk eğitimi almak isteyen kızım Büşra Aktaş'ı sınava getirdim. Otoparka aracı park ederken o da sınav salonuna heyecanla yetişmeye çalıştı. Geçen yıl aşçılık bölümü kazandı ama gitmedi. Şimdi tekrar sınava katılıyor. Onun kadar heyecanlıyım.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Veliler de Adaylar Kadar Heyecanlıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement