Veliler İçin Masraf Zili de Çaldı - Son Dakika
Yerel

Veliler İçin Masraf Zili de Çaldı

Veliler İçin Masraf Zili de Çaldı

Tavşanlı’da, okulların önümüzdeki hafta başında açılacak olması çocuklar için yapılacak harcama kalemlerini de arttırıyor.

09.09.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'da, okulların önümüzdeki hafta başında açılacak olması çocuklar için yapılacak harcama kalemlerini de arttırıyor.

Tüm yurtta olduğu Tavşanlı'da da yeni eğitim öğretim sezonun heyecanı yaşanmaya başlandı.

Yapılan piyasa araştırmasına göre, ilkokula yeni başlayacak bir çocuk için masraflar ürünlerin kalitesine göre en az 150-250 TL arasında değişiyor. Tavşanlılı esnaf fiyatların geçtiğimiz yılla aynı seviyede seyrettiğini söyleyerek her bütçeye uygun malzemelerin iş yerlerinde mevcut olduğunu belirtiyor.

Okul masraflarında en önemli kalemi kıyafetler alıyor. Çanta ve kırtasiye ise ikinci büyük kalemi oluşturuyor. Özellikle okul çantaları eğer lisanslı ürünlerden ise fiyatları ikiye katlanıyor. Bu arada lisanslı gibi görünen sahte ürünlere de dikkat etmek gerekiyor. Esnaf ürün alırken, TSE belgesine bakılmasını öneriyor. Tavşanlı'da giyim sektörü üzerine ticaret yapan esnaflar, her yıl olduğu gibi bu yılda hazırlıklarını tamamlayarak velilere yardımcı olduklarını ifade ederek şunları söyledi; " Uzun yıllardır Tavşanlımızda ki okulların kıyafetleri bellidir. Bu bağlamda bizlerde kalitesine göre çeşitli firmalardan ürünleri temin ederek satışını gerçekleştiriyoruz. Bir ilkokul öğrencisinin kıyafetleri 100 TL'den alınabiliyor " dedi

Kırtasiyeci esnaf ise satışlardan ziyade kendilerine darbe vuran büyük alış veriş merkezlerinden şikayet ediyor. Her eğitim döneminde stant açan marketler kırtasiyecilerin hasat dönemine darbe vuruyor.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Veliler İçin Masraf Zili de Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement