Veliler Okulun Yıkılmasını İstemiyor - Son Dakika
Güncel

Veliler Okulun Yıkılmasını İstemiyor

Narlıdere'de bulunan Hasan İçyer İlkokulu ve Ortaokulu binasının yapılan incelemeler sonucu, kaydığı tespit edildi.

10.09.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuyla ilgili raporun okul yönetimine ulaşmasının ardından velileri bilgilendirmek için yapılan toplantı ise bir hayli gergin geçti. Çocuklarını başka okula göndermek istemeyen veliler, yetkililere “Gerekirse okulun bahçesine çadır kurarız” diye seslendiler.

Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba başkanlığındaki heyet Hasan İçyer İlkokulu ve Ortaokulu’nun bulunduğu binanın bahçesinde velileri bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi. AFAD ve Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yapılan incelemeler ve çekilen uydu fotoğrafları sonucunda 400’e yakın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulun boşaltılmasına ve öğrencilerin yakındaki İnönü İlkokulu’na nakledilmesine karar verildi. Verilen bu kararı velilere iletmek ve aileleri bilgilendirmek için okul bahçesinde bir toplantı düzenleyen Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba,

“Zeminin topografik ve jeolojik özellikleri nedeniyle, hali hazırda heyelanın aktif olması ve olası yağışlarda riski can ve mal güvenliği nedeniyle daha artacağı için bu yapının kullanılmaması kanaatine varılmıştır. En azından okulun tekrardan incelenip heyelanın önlenmesi konusunda önlemler üretilebilirse, üretilemezse yeni bir okul yapılana kadar bu okulu en yakın okul olan İnönü İlköğretim Okulu'na taşımaya karar verdik” şeklinde konuştu.

“GEREKİRSE ÇADIR KURARIZ”

Kaymakam Canbaba'nın açıklamalarının ardından ortam gerilirken, öğrenci velileri ise okulların açılmasına az bir süre kala çocuklarını başka bir okula göndermek istemediklerini belirtti. Canbaba, “Gerekirse okulun bahçesine çadır kurarız yine de çocuklarımızı başka bir okula göndermeyiz” diye tepki gösterdiler. Öğrenciler de "Okulumuzu yıkmayın" yazılı pankartlar açtı.

ALİ GÖZETEN - SİNAN YENİÇERİ

Veliler Okulun Yıkılmasını İstemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Veliler Okulun Yıkılmasını İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement