Venedik Komisyonundan CHP ve Hdp Gruplarına Ziyaret - Son Dakika
Politika

Venedik Komisyonundan CHP ve Hdp Gruplarına Ziyaret

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Venedik Komisyonu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

26.04.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Venedik Komisyonu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Gök, CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, anamuhalefet partisi olarak Venedik Komisyonunu sürekli takip ettiklerini ve değerlendirmelerine özel önem verdiklerini söyledi.

Levent Gök, "Komisyonun açıkladığı görüşler, belirlediği kriterler her zaman partimiz açısından özellik arz eden hususlar olarak takip edilmiştir. Ülkemizdeki demokrasi standartlarının yükseltilmesinde Venedik Komisyonunun ilkelerini ve onların tavsiyelerini her zaman öncelikli değerlendirmeler olarak görüyor ve takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Venedik Komisyonu Demokratik Kurumlar ve Temel Haklar Bölümü Başkanı Artemiza-Tatiana Chisca, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından, Türkiye'deki sokağa çıkma yasağı uygulamaları konusunda rapor hazırlamakla görevlendirildiklerini aktardı.

Chisca, şunları kaydetti:

"Bu uygulamalar konusunda bir görüş bildirmemiz lazım. Buradaki esas temel beklentimiz şu: Bu sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde yurttaşların sahip oldukları insan haklarının korunacağına dair güvenceler nelerdir? Bu konuda sizin kanaatinizi almak istiyoruz esas olarak. Bir yandan terörle mücadele tabii ki gerekli, bu başka bir sorun ama bunu yaparken insan hakları ne şekilde korunabilecektir ve sokağa çıkma yasağı olan bölgelerdeki insanların hakları özellikle nasıl korunabilecektir?"

Görüşme, basına kapalı devam etti.

Heyet daha sonra HDP Grubunu ziyaret etti.

Konuk heyet ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir görüştü.

Baydemir, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, hukukun üstünlüğünün tecellisi, toplumun tüm farklılıklarının eşit ve özgürce yaşamasıyla sorunların barışçıl yolla çözülmesinin HDP'nin öncelikleri olduğunu söyledi.

Çok zor ve zahmetli süreçten geçildiğini vurgulayan Baydemir, "Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası mekanizmaların neredeyse tümünün temel ruhuna ve felsefesine aykırı olan kimi idari uygulamalarla karşı karşıyayız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Venedik Komisyonundan CHP ve Hdp Gruplarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement