Venezuela'da Maduro'yla İlgili Referandum Süreci Askıda - Son Dakika
Güncel

Venezuela'da Maduro'yla İlgili Referandum Süreci Askıda

Venezuela\'da Maduro\'yla İlgili Referandum Süreci Askıda

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması için muhalefetin başlattığı referandum sürecini askıya aldı.

21.10.2016 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması için muhalefetin başlattığı referandum sürecini askıya aldı.

CNE'den bir yetkili, referandum sürecinin Maduro'nun görevden alınmasını isteyen muhalefetin, ağustos ayında birinci aşamada toplanan yüzde 1'lik imza kampanyasında, ülkenin 4 eyaletinde hile yaptığı iddiaları üzerine durdurulduğunu söyledi.

CNE, gelecek hafta yapılması planlanan ve referandum amacıyla seçmenlerin yüzde 20'sinin imzasının toplanması gerektiren ikinci aşamanın zamanlaması konusunda bilgi vermedi.

Muhalefet kanadından kararın "anayasaya aykırı" olduğu yönünde tepkiler geldi. Muhalif gruplar, halka, karara karşı sokaklara dökülmeleri çağrısı yaptı.

Eski devlet başkanı adaylarından Henrique Capriles, Twitter paylaşımında, "Ülkede tüm diplomatik kurumları, hükümetin bugün bizi çok tehlikeli bir senaryoya doğru süreklediği konusunda uyardık." ifadelerini kullandı.

Bir diğer aday Maria Corina Machado da, "Herkes, korkmadan güçlü bir şekilde sokaklara çıkıp ülkedeki geçişi gerçeğe dönüştürmeli." paylaşımında bulundu.

Venezuela'da muhalefet partileri, ülkedeki ekonomik ve siyasi krizden sorumlu tuttukları devlet başkanının bir an önce görevden ayrılmasını ve erken seçime gidilmesini istiyor. Görev süresi 2017'de bitecek Maduro, yardımcılığını yaptığı sosyalist lider Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelmişti.

Anayasaya göre, referandumun 10 Ocak'tan sonraya kalması, Maduro'nun ülke yönetimine devlet başkanı yardımcısını getirmesine imkan sağlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Venezuela'da Maduro'yla İlgili Referandum Süreci Askıda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement