Venezuela'da 'Tüm Protestoların Anası' Düzenlenecek - Son Dakika
Dünya

Venezuela'da 'Tüm Protestoların Anası' Düzenlenecek

Venezuela\'da \'Tüm Protestoların Anası\' Düzenlenecek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde devam eden hükumet karşıtı gösterilerden Amerika Birleşik Devletleri'ni sorumlu tuttu.

19.04.2017 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde devam eden hükumet karşıtı gösterilerden Amerika Birleşik Devletleri'ni sorumlu tuttu.

Washington'ı kendilerine karşı darbe hazırlığında olmakla suçlayan Maduro, muhalifler tarafından ilerleyen saatlerde düzenlenecek dev eylem öncesi güvenlik güçlerinin görev başında olacağını söyledi.

Kabinesine mensup bakanlarla birlikte televizyonda canlı yayında konuşan Nicolas Maduro, " ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile Venezuela'da bu akşam saat 9'u 10 gece darbe kalkışması ilan edildi" ifadelerini kullandı.

Maduro ayrıca, Bolivar Devrimi milislerinin sayısının 100 binden 500 bine çıkarılmasına yönelik planı onayladığını açıkladı.

Maduro, "Milislerin gerektiği şekilde eğitileceğinin ve kalıcı intikallerinin sağlanacağının güvencesini veriyorum. Böylece bu milisler, komşularını, topraklarını ve devletlerini savunabilirler. Bu girişimimizin amacı sahillerimiz, nehirlerimiz, ormanlarımız, şehirlerimiz ve kasabalarımızı yayılmacı bir müdahaleden korumaktır" dedi.

Karakas yönetimi bu kararla, 2008 yılında eski lider Hugo Chavez'in 'iç ve dış tehditlere karşı' oluşturduğu Bolivarcı milislere silah dağıtarak ülke genelinde çeşitli savunma alanlarına yerleştirecek.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, iki hafta önce Kongrenin yetkilerinin elinden alınması yönünde karar vermiş ardından hükumet karşıtı protestolar patlak vermişti.

Ülkede 6 kişinin hayatını kaybettiği protestolarda 17 kişi yaralanmıştı.

Tepkilerin ardından mahkeme, 1 Nisan'da kararını geri çektiğini açıklamıştı.

Öte yandan geçen hafta muhalif lider Henrique Capriles'e 15 yıl devlet başkanlığı seçimlerine katılmama cezası verilmesi gerginliği had safhaya çıkarmıştı.

Bu arada muhalefet gün içerisinde ülke çapında 'tüm protestoların anası' olarak adlandırılan dev protesto gösterileri düzenleyecek.

21 EX PRESIDENTS condemned REPRESSION in VENEZUELA & alerted on protest planned by Opposition for #19A https://t.co/Apgd1jHs5B pic.twitter.com/LHb71XeGPc— Peter Darwin (@scotchnutz) April 18, 2017

Auteur:

Tags:Gepost: 19 april 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Venezuela'da 'Tüm Protestoların Anası' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD, Filistin Devletinin BM Üyeliğini Veto Etti
    13:38 ABD, Filistin Devletinin BM Üyeliğini Veto Etti

    Birleşmiş Milletler'in Filistin devletini tanıması önerisiyle Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada ABD veto kullanarak Filistinlilerin kuruluşa tam üyeliğini engelledi. İngiltere ve İsviçre çekimser kalırken, konseyin geri kalan 12 üyesi lehte oy kullandı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement