Venezuela'daki Protestolarda Ölü Sayısı 22'ye Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Venezuela'daki Protestolarda Ölü Sayısı 22'ye Yükseldi

Venezuela'da devam eden hükümet karşıtı protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi. Ülkenin pek çok kentinde yağmalar da devam ediyor.

22.04.2017 17:18  Güncelleme: 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela'da ekonomik kriz nedeniyle başlayan hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Hükümet kanadından ölü sayısıyla ilgili son gelişmeler paylaşılmazken yabancı ajanslar ve özel televizyon kanallarından yapılan açıklamalara göre 3 haftadır devam eden ve 'Tüm protestoların anası' olarak adlandırılan gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

BİR GÜNDE 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başkent Karakas'da bir günde 13 kişinin öldüğü hükümet karşıtı gösteride hayatını kaybedenlerden 4 kişinin ise silahla vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Aynı zamanda ülkenin ulaştırma bakanından alınan bilgiye göre, Perşembe günü 9 kişi hükümet karşıtı protestolar sırasında bir fırını yağmalamaya çalışırken elektrik çarpası sonucu hayatını kaybetti. Bakan, bir kaçı işletme sahibi olan 6 kişinin ise silahlı saldırı sonucu yaralandığını ve bölgedeki 2 içki dükkanının gösteriler sırasında yağmalandığını belirtti.

"PROTESTOCULAR HALKI KIŞKIRTIYOR"

Karakas şehrinde yaşayan fırın çalışını bir kadın, protestocuların düzenledikleri gösterilerin açlık ve yoksulluk sebebiyle olmadığını, zira kendilerinin Venezuela hükümet kuruluşu olan Yerel Tedarik ve Üretim komitesi bünyesinde bölgeye gıda yardımı yaptıklarını ifade etti. Ayrıca bulundukları bölgedeki protestoyu başlatan kişilerin "Hadi gelin, siz de katılın" diyerek bölge halkını kışkırttığını belirtti.

DEVLET BAŞKANI DARBE GİRİŞİMİ DEDİ

Öte yandan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde gerçekleşen hükümet karşıtı protestoların ABD tarafından desteklendiğini ve hükümete karşı bir darbe girişimi olduğunu ifade etti. Bununla birlikte Venezuela hükümeti muhalifleri ABD'nin finanse ettiğini belirtiyor.

Venezuela\'daki Protestolarda Ölü Sayısı 22\'ye Yükseldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Venezuela'daki Protestolarda Ölü Sayısı 22'ye Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement