Vergi Dairesi Çalışanlarına "Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü" Semineri - Son Dakika
Yerel

Vergi Dairesi Çalışanlarına "Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü" Semineri

Vergi Dairesi Çalışanlarına "Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü" Semineri

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Acıbadem Adana Hastanesi işbirliği ile düzenlenen sağlık söyleşilerinin ikincisinde vergi dairesi çalışanlarına stres yönetimi ve öfke kontrolü anlatıldı.

07.06.2016 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Acıbadem Adana Hastanesi işbirliği ile düzenlenen sağlık söyleşilerinin ikincisinde vergi dairesi çalışanlarına stres yönetimi ve öfke kontrolü anlatıldı.

Yaklaşık 150 çalışanın katıldığı seminerde konuşan Acıbadem Adana Hastanesi Psikologu Meriç Mavi, günümüz insanının iş hayatının koşuşturmacası, evde yapılması gerekenler, bazen içinden çıkılmaz hale gelen trafik, gürültülü bir ortam, ödenmesi gereken faturalar derken sürekli bunları düşünerek stres faktörünün oluşmasına zemin hazırladığını söyledi. Stresin, aşırı derecede yaşandığında zihinsel, ruhsal ve hatta fiziksel açıdan sağlığı olumsuz yönde etkileyebileceğini anlatan Psikolog Mavi, "Stres altındaki kişilerde duygusal etkiler; kolayca ajite olma, sinirlenme ve karamsarlık hali şeklinde görülebilir. Yine bu kişiler kendilerini boğuluyor gibi hissederken terkedilmiş, değersiz ve yetersiz olarak görebilirler. Ayrıca, stres altında kalındığında kendine aşırı güven veya güvensizlik duygularının ortaya çıkması da mümkündür" dedi.

"Stres sadece duygusal değil bedensel tepkiler de yaratır. Bunlara örnek olarak solunumun ve kalp atışlarının hızlanması, ter bezi faaliyetlerinin artması, göz bebeklerinin büyümesi, sindirimin yavaşlayarak mide asitlerinin artması ve tansiyonun yükselmesini sayabiliriz" diyen Psikolog Mavi, yoğun stres altında kalan kişilerde bu fiziksel tepkilere ek olarak aşırı endişe veya kayıtsızlık, uyku bozukluğu, çenede kilitlenme ve diş gıcırdatma durumlarının yaşanabildiğini anlattı.

STRES ALTINDAYKEN NEFES EGZERSİZİ YAPIN

Kendisini dinleyen kurum çalışanlarına, kimi bireylerin yapı olarak stres altına girmeye daha müsait olduğunu söyleyen Psikolog Mavi, "Eğer stres altına girdiğinizi hissederseniz nefes egzersizleri yapın. Doğru nefes alıp-vermek stresle baş etmenin ilk yoludur" derken kronik stresten kaçınmak için de, "Boş vakitlerinizi planlayın, evinizde kendinize dinlenme alanları oluşturun, planlanmış tatillere çıkın ve en önemlisi de çevrenizin sizi yıpratmasına izin vermeyin" dedi.

Seminerin sonunda konuşan Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı da,kurum çalışanlarının bu tarz seminerlere gösterdiği yoğun ilgi ye kişisel gelişimleri açısından memnun olduklarını belirterek tüm katılımcılara ve Psikolog Mavi'ye katkıları için teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Dairesi Çalışanlarına 'Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement