Son dakika Vergi haberleri, Vergi son dakika, son dakika Vergi

Son Dakika Vergi Haberleri

  • Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı
    21:34 Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı

    Samsun merkezli 'kripto para ve kripto para yatırımı' dolandırıcılığı ile ilgili düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı. Şüpheliler, kendilerini 'kripto para yatırım uzmanı' olarak tanıtarak insanları dolandırmışlardır.

  • KADEM, BM'de Filistinli kadınların acılarına dikkat çekti
    20:21 KADEM, BM'de Filistinli kadınların acılarına dikkat çekti

    KADEM, BM'de düzenlediği etkinlikle Filistinli kadınların çektikleri acılara dikkat çekti. Etkinlikte, İsrail'in saldırılarının etkileri anlatıldı. Filistin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı, İsrail'in cezasız kaldığını belirtti. Etkinlikte, Filistin'deki sağlık sisteminin durumu ve yaşanan acılar da paylaşıldı.

  • Özgür Özel: Antalya'yı iki kere üst üste kazanacağız
    19:22 Özgür Özel: Antalya'yı iki kere üst üste kazanacağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, beş yıl boyunca dürüst ve gayretli çalıştıklarını belirterek, Antalya'yı iki kere üst üste kazanacaklarını söyledi. Özel, Antalya'nın hükümet tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü ve toplanan vergi ile ayrılan yatırım bütçesi arasında büyük fark olduğunu dile getirdi. Ayrıca, turizmcilerin zor durumda olduğunu ve çiftçilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Antalya'yı bir daha vermeyeceğiz
    19:04 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Antalya'yı bir daha vermeyeceğiz

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya'da gerçekleşen mitingde Antalya'yı kazanmak için kolları sıvadıklarını ve bir daha vermeyeceklerini söyledi. Özel, hükümetin Antalya'yı ihmal ettiğini ve israfı bitirerek hizmet getirdiklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Halkın taleplerinin kavgasını yapacağım
    17:20 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Halkın taleplerinin kavgasını yapacağım

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Gazipaşa'da yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde Tayyip Erdoğan ile kavga etmek istemediğini belirterek, emeklinin, köylünün, işsizin ve gençlerin hakları için mücadele edeceğini söyledi. Özel, ayrıca Antalya'nın üvey evlat muamelesi görmemesi gerektiğini vurguladı ve emeklilerin ittifakının en güçlü ittifak olduğunu ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Gazipaşa'da açılış törenine katıldı
    16:36 CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Gazipaşa'da açılış törenine katıldı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Gazipaşa Belediyesinin toplu açılış törenine katıldı. Böcek, 5 yılda Gazipaşa'ya 925 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Özel ise Gazipaşa'nın ve Antalya'nın hak ettiği değeri görmediğini belirterek, Antalya'nın hakkını arayacaklarını söyledi.

  • Kocaeli'de 6 sektörün yeşil dönüşümü için yol haritaları tanıtıldı
    16:27 Kocaeli'de 6 sektörün yeşil dönüşümü için yol haritaları tanıtıldı

    Kocaeli'de düzenlenen bir programda demir-çelik, alüminyum, gübre, kimyasal, plastik ve çimento sektörlerinin yeşil dönüşümünde temel oluşturacak yol haritaları tanıtıldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Ülke Başkan Vekili Hande Işlak, finansal kuruluşların yeşil dönüşümü desteklemesinin önemini vurguladı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise sektörlerin teknoloji yol haritalarını 14 ayda hazırladıklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Turistlerin daha fazla harcama yapması gerekiyor
    16:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Turistlerin daha fazla harcama yapması gerekiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'ya gelen turistlerin daha fazla harcama yapması gerektiğini belirterek, zengin turistlerin Türkiye'ye çekilmesi gerektiğini söyledi. Özel ayrıca Antalya'nın yeterli yatırım almadığını ve üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, enflasyon, emeklilerin durumu ve çiftçilerin sorunları hakkında da konuştu.

  • CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi
    15:32 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi

    Gökhan Günaydın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Günayın'ın soru önergesinde FATF'nin Türkiye'nin 'gri listeden çıkacağı' açıklamasına rağmen ülkenin hala izleme listesinde olmasının nedenlerini sordu.

  • Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıların davasında ifadeler ortaya çıktı: Merkezi kurşunlarsan bayi veririz
    13:56 Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıların davasında ifadeler ortaya çıktı: Merkezi kurşunlarsan bayi veririz

    Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlatılmasında azmettirici olarak yargılanan Dilan Polat'ların da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında iddianame düzenlendi. Bir tanık ifadesinde Banu Parlak'ın mekanını kurşunlaması karşılığında kendisine bir bayi verileceğini söyledi. Sanıkların telefonlarında yapılan aramada Daltonlar Çetesi'nin firari lideri Barış Boyun'a ait belgeler bulunduğu tespit edildi.

  • AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü Şarhöyük Mahallesinde Vatandaşlarla Buluştu
    13:38 AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü Şarhöyük Mahallesinde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, Şarhöyük Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Yüzügüllü, belediyenin hizmetlerine ilişkin eleştirilerde bulundu ve çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışı benimsediklerini vurguladı.

  • IMF cephesinden Pakistan'a kripto para vergisi şartı
    11:43 IMF cephesinden Pakistan'a kripto para vergisi şartı

    Uluslararası Para Fonu (IMF), Pakistan'ın 3 milyar dolarlık yardım paketine erişebilmesi için kripto para birimlerinden elde edilen kazançlara Sermaye Kazanç Vergisi (CGT) uygulanmasını önerdi. Bu öneri, Pakistan Federal Gelir Kurulu (FBR) tarafından değerlendiriliyor. Ayrıca, IMF'nin bu önerileri gayrimenkul ve hisse senetleri üzerinden elde edilen kazançların vergilendirilmesi konusunu da içeriyor.

  • Samsun Merkezli Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonu: 9 Gözaltı
    11:42 Samsun Merkezli Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonu: 9 Gözaltı

    Samsun merkezli olarak faaliyet gösteren bir kripto para dolandırıcılığı çetesine yönelik operasyon düzenlendi. Adana, Ankara, Isparta ve Manisa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, kendilerini kripto para yatırım uzmanı olarak tanıtarak mağdurları sahte kripto para sitelerine yönlendirdikleri ve dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Operasyon sonucunda 8 kişi Samsun Adliyesine sevk edildi.

  • Ekonomistler, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi
    10:21 Ekonomistler, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi

    Aylık Ekonomi Söyleşileri programında Prof. Dr. Işın Çelebi ve Dr. Mahfi Eğilmez, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi. Dr. Mahfi Eğilmez, hane halkı tüketim oranının gelirden daha fazla olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Işın Çelebi ise üretim ve verimliliğin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, enflasyonla mücadele için farklı yöntemlerin denenebileceği ifade edildi.

  • Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sorunların çözümü için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti
    10:09 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sorunların çözümü için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

  • Endonezya'da Kripto Yatırımcı Sayısı 19 Milyona Ulaştı
    09:47 Endonezya'da Kripto Yatırımcı Sayısı 19 Milyona Ulaştı

    Endonezya'da kripto para piyasası son yıllarda hızla büyüyor. Şubat ayında kripto para işlem hacmi 1,92 milyar dolara ulaşarak tarihi bir rekor kırdı ve kayıtlı kripto para yatırımcı sayısı 19 milyona yükseldi. Bu büyüme, Bitcoin fiyatlarının artması ve altcoinlerde yaşanan ralli gibi faktörlerle güçlendi. Ülkenin kripto para düzenleyicisi Bappebti, 2024 yılında 51,28 milyar dolarlık işlem hacmi hedefliyor.

  • Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirdi
    17 Mar Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirdi

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Batmanlı olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirerek, hukuk ve adalet meselelerinin kontrolünün olmadığını ve bu durumun ekonomiye olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Babacan, vergi ve faiz artışlarının enflasyon ve yoksulluğa yol açtığını ifade etti. Ayrıca, ülkenin başında bulunan Erdoğan zihniyeti ve keyfilik olduğu sürece sorunların çözülemeyeceğini söyledi.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Cumhur İttifakı, 30 büyükşehirde tam bir ittifak halinde
    17 Mar BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Cumhur İttifakı, 30 büyükşehirde tam bir ittifak halinde

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Alpu ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın 30 büyükşehirde tam bir ittifak olduğunu belirtti. Destici, terörle arasına mesafe koyan ve terörün uzantılarıyla işbirliği yapmayan partilere ve adaylara seçimin hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın ve kadınların haklı taleplerinin takipçisi olduklarını vurguladı.

  • Mansur Yavaş: İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi, vatandaşa gelince para yok
    17 Mar Mansur Yavaş: İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi, vatandaşa gelince para yok

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ve CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin ile Karapürçek Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Yavaş, "İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi. Onlara gelince para var, vatandaşa gelince para yok. Böyle bir şey olur mu?" dedi.

  • Kapıkule Sınır Kapısı'nda 41 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi
    17 Mar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 41 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi

    Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreevo Karakolu'nun gümrük görevlileri, bir kargo firmasının aracında 41 bin 500 paket sigara ele geçirdi. Türk vatandaşı E.S. tarafından taşınan kargoda bulunan sigaraların değeri yaklaşık 145 bin euro olarak belirlendi. Bu olayla birlikte Kaptan Andreevo'da 2023 yılından bu yana toplamda 5 milyon 750 paket kaçak sigara ele geçirildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları ile ağlayanların ittifakıdır
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları ile ağlayanların ittifakıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İttifakı'nın Filenin Sultanları dünya şampiyonu olunca bayrak göndere çekilirken, İstiklal Marşı söylenirken ağlayanların ittifakı olduğunu söyledi. Özel, Osmaniye'de düzenlenen bir programda emeklilerin ekonomik sıkıntılarını eleştirerek, çiftçilerin milletin efendisi olacağı sözünü verdi. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nı eleştirerek Türkiye İttifakı'nın herkesi birleştirmeyi hedeflediğini belirtti.

  • Bakan Şimşek enflasyondaki düşüş için net tarih verdi
    17 Mar Bakan Şimşek enflasyondaki düşüş için net tarih verdi

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyona bağlı olarak yeni vergilerin getirilmeyeceğini, KDV ve kurumlar, gelir vergilerinde herhangi bir artışa gidilmeyeceğini söyledi. Şimşek, enflasyonun 3 Temmuz'dan itibaren düşmeye başlayacağını bildirdi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • İzmir'de düzensiz göç operasyonu: 35 otele işlem yapıldı, 40 göçmen yakalandı
    17 Mar İzmir'de düzensiz göç operasyonu: 35 otele işlem yapıldı, 40 göçmen yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de düzenlenen 'Kalkan-15' operasyonlarında 35 otele işlem yapıldığını, 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, düzensiz göçmen kaçakçılarına fırsat vermeyeceklerini belirterek operasyonların devam edeceğini söyledi.

  • İzmir'de düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otele para cezası
    17 Mar İzmir'de düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otele para cezası

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de düzenlenen 'KALKAN-15' operasyonlarında düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otel hakkında işlem yapılarak para cezası uygulandığını ve 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

  • Bakan Yerlikaya: İzmir'de düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otele işlem yapıldı
    17 Mar Bakan Yerlikaya: İzmir'de düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otele işlem yapıldı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de düzenlenen 'KALKAN-15' operasyonlarında düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otel hakkında işlem yapılarak para cezası uygulandığını ve 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

  • İzmir'de otellere baskın! 40 kişi yakalandı
    17 Mar İzmir'de otellere baskın! 40 kişi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya talimatıyla İzmir, Basmane bölgesinde düzenlenen 'KALKAN-15' Operasyonları'nda, düzensiz göçmen olduğunu bildiği halde bu düzensiz göçmenlere otelde konaklama imkanı sağlayan 35 otele işlem yapıldı ve para cezası uygulandı. Operasyonlar sonucunda 40 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Özgür Özel: 'İsrail'in Ticaretini Kim Ayakta Tutuyorsa Filistin'e İhanet Ediyordur'
    16 Mar Özgür Özel: "İsrail'in Ticaretini Kim Ayakta Tutuyorsa Filistin'e İhanet Ediyordur"

    CHP Milletvekili Özgür Özel, Antalya'da bir iftar programında yaptığı konuşmada, Filistin'deki katliama dikkat çekerek, Filistin ile dayanışmanın İsrail ile yapılan ticareti durdurmakla mümkün olduğunu belirtti. Özel, ayrıca deprem bölgesine yardımda bulunan yerel yöneticilere teşekkür etti ve Filistin'de kalıcı bir ateşkes ve barış talep etti.

  • Özgür Özel: Emekliler Her Ay Beş Buçuk Çeyrek Altın Kaybediyor
    16 Mar Özgür Özel: Emekliler Her Ay Beş Buçuk Çeyrek Altın Kaybediyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da yaptığı konuşmada, emekli maaşlarının düşüklüğüne dikkat çekerek, hükümetin Antalya'ya yeterli yatırım yapmadığını belirtti. Ayrıca, emekli maaşlarının değer kaybettiğini ve geçim sıkıntısı yaşandığını vurguladı. Özel, ayrıca Antalya Belediyesi'nin varlıklarının vakıflara devredildiğini ifade etti.

  • CHP Sözcüsü Yücel: 'Değişim Kadın Demek, Değişim Gençlik Demektir'
    16 Mar CHP Sözcüsü Yücel: "Değişim Kadın Demek, Değişim Gençlik Demektir"

    CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız'ın, proje tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, “100 yılın değişimi ve değişimin 100 yılı dedik. Değişim kadın demek, değişim, gençlik demektir” ifadelerini kullandı.

  • Mansur Yavaş: Sandıkta vereceğiniz ders 1 Nisan'dan sonra gelecek zamlara büyük bir ders olacaktır
    16 Mar Mansur Yavaş: Sandıkta vereceğiniz ders 1 Nisan'dan sonra gelecek zamlara büyük bir ders olacaktır

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sokullu Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, sandıkta verilecek dersin 1 Nisan'dan sonra gelecek zamlara büyük bir etkisi olacağını belirtti.

  • Sağlık Meslek Örgütleri 14 Mart Tıp Bayramı Haftası'nda Yürüyüş Gerçekleştirdi
    16 Mar Sağlık Meslek Örgütleri 14 Mart Tıp Bayramı Haftası'nda Yürüyüş Gerçekleştirdi

    Sağlık meslek örgütleri, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında Kadıköy Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Kadıköy'e yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından İskele Meydanı'nda açıklama yapan hekimler 14 maddelik taleplerini açıkladı. Hekimler, şiddetsiz, güvenli ve güvenceli ortamda iyi hekimlik yapmak istediklerini vurguladılar.

  • İstanbul Kadıköy'de Sağlık Çalışanlarından 14 Mart Tıp Bayramı Yürüyüşü
    16 Mar İstanbul Kadıköy'de Sağlık Çalışanlarından 14 Mart Tıp Bayramı Yürüyüşü

    İstanbul Kadıköy'de bir grup sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı için hazırladıkları 14 talebi duyurmak için yürüyüş yaptı. Sağlık görevlileri sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele meydanına kadar yürüdü. Grup, sağlık kurumlarının ayakta kalması ve şiddetsiz bir çalışma ortamı taleplerini dile getirdi.

  • CHP'li Belediye Başkan Adayı, AK Parti'ye Oy Veren Yaşlı Kadından Eleştiri Aldı
    16 Mar CHP'li Belediye Başkan Adayı, AK Parti'ye Oy Veren Yaşlı Kadından Eleştiri Aldı

    Düzce'nin Akçakoca ilçesinde CHP'li Belediye Başkan adayı Fikret Albayrak, seçim çalışmaları sırasında AK Parti'ye oy veren bir yaşlı kadından eleştiri aldı. Kadın, vergi verdiğini ve hesap sorma hakkı olduğunu belirterek, emeklilerin çiğnendiğini söyledi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Susuz'a Yapılan Hayvan Pazarının Açılışı Yapıldı
    16 Mar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Susuz'a Yapılan Hayvan Pazarının Açılışı Yapıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 'Kardeş Belediyecilik Projesi' kapsamında Kars'ın Susuz ilçesine yapılan canlı hayvan pazarı halaylar eşliğinde açıldı.

  • Mansur Yavaş: Kamu yöneticilerinin yolsuzluk ve israfı destek alan ailelerin en büyük sebebi
    16 Mar Mansur Yavaş: Kamu yöneticilerinin yolsuzluk ve israfı destek alan ailelerin en büyük sebebi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şentepe Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, kamu yöneticilerinin yolsuzluk ve israfının destek alan ailelerin en büyük sebebi olduğunu belirtti. Yavaş, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde hizmet etmek istediklerini vurguladı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi
    16 Mar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hazar Gölü kıyısında bulunan sosyal tesis, kayyım tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, devire tepki göstererek, '15 gün var seçimlere bu talan burada devam ediyor. Buradan sesleniyorum; bu talana son ver kayyım. Ne istiyorsunuz Diyarbakır'ın malından mülkünden? 15 gün var seçime, güvenmiyor musunuz? Kime güvenmiyorsunuz? Bunları söyleyin' dedi.

  • Diyarbakır'da Kürt Meselesi ve Barış Konferansı Başladı
    16 Mar Diyarbakır'da Kürt Meselesi ve Barış Konferansı Başladı

    Diyarbakır’da İnsan Hakları Derneği’nce düzenlenen ve 2 gün sürecek 'Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansı’ başladı. İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban, "Esasen bir Türk ve Türkiye meselesi olan Kürt meselesi artık bölgesel bir sorun ve çözümsüzlük işleri daha da karmaşık bir hale getiriyor" dedi.

  • Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı
    16 Mar Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

    Muğla'da yapılan bir konferansta yat işletmecileri, kaçak tekne ve charter yapanların önüne geçilmesi ve Yunanistan'daki seyir izinleri konularında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca mavi yolculuk ve tekne turlarının sorunları da ele alındı. Yeni sezon için rezervasyonlar iyi başlasa da şu anda bir durgunluk yaşanıyor.

  • TYBA, Marmaris'te sektör temsilcileriyle bir araya geldi
    16 Mar TYBA, Marmaris'te sektör temsilcileriyle bir araya geldi

    Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA), Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Konferansta, kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilmesi ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında çözüm üretildi. Ayrıca, Mavi Tura gelecek olan tatilciler için güvenliğin önemi vurgulandı ve İngilizler ile Almanların yeniden ağırlıklı müşteriler olduğu belirtildi.

  • Tıbbi Cihaz Sektörünün Küresel Pazar Büyüklüğü 2030'a Kadar 799,67 Milyar Dolara Ulaşacak
    16 Mar Tıbbi Cihaz Sektörünün Küresel Pazar Büyüklüğü 2030'a Kadar 799,67 Milyar Dolara Ulaşacak

    Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, tıbbi cihaz sektörünün küresel pazar büyüklüğünün 2030'a kadar 799,67 milyar dolara çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. Demir, sektörün istihdam imkanı sağladığını ve Türkiye'nin tıbbi cihaz sektöründeki gücünü artırmak için çalıştıklarını belirtti. Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle öne çıktığını vurgulayan Demir, vergi indirimleri ve finansman imkanlarının sektörün gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısında MHP ve İYİ Parti'yi Geçmek Üzere
    15 Mar Yeniden Refah Partisi Üye Sayısında MHP ve İYİ Parti'yi Geçmek Üzere

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul'daki iftar programında yaptığı konuşmada, partinin üye sayısının MHP ve İYİ Parti'yi geçmek üzere olduğunu belirtti. Erbakan, Türkiye'nin üye sayısı bakımından en büyük üçüncü partisi olarak 31 Mart seçimlerine gireceklerini ve 2028'de iktidara geleceklerini söyledi. Ayrıca, milletin Yeniden Refah Partisi'ne olan ilgisinin arttığını ve üye sayılarının hızla büyüdüğünü ifade etti.

  • Tesla, Hindistan Pazarına Açılıyor
    15 Mar Tesla, Hindistan Pazarına Açılıyor

    Tesla'nın Hindistan pazarına açılmayı planladığı ve ülke yönetiminin düşük vergi politikasının bu kararda etkili olduğu belirtiliyor. Şirketin, ülkede 500 milyon doları geçen bir üretim tesisi kurma şartını yerine getirmesi gerekiyor. Elon Musk'ın da uzun süredir Hindistan'a giriş konusunda istekli olduğu biliniyor. Hindistan'ın elektrikli araç üreticilerinden diğer talepleri arasında yerel tedarikçilerden sağlanan üretimin %25 olması bulunuyor. Tesla yönetiminin bu şartları kolaylıkla yerine getirebileceği konuşuluyor. Hindistan'ın büyük bir vergi indirimi uygulamasının sebebi ise petrol ithalatını düşürmek. Yönetim, 2030 yılına kadar ülkede satılan araçların %30'unun elektrikli olmasını hedefliyor.

  • CHP Milletvekili Gülcan Kış, seçim sonrası ekonomik gelişmelere ilişkin soru önergesi verdi
    15 Mar CHP Milletvekili Gülcan Kış, seçim sonrası ekonomik gelişmelere ilişkin soru önergesi verdi

    CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, seçim sonrasında ekonomide yaşanacak gelişmelere ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sorular yöneltti. Kış, zam ve vergi artışlarına yönelik çalışma olup olmadığını ve enflasyonun acı gerçeği ile karşılaşılacağı yorumlarının doğru olup olmadığını sordu. Ayrıca, hükümeti açıklama yapmaya davet etti ve krizin faturasının yine vatandaşa kesileceği endişesini dile getirdi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Projelerini Açıkladı
    15 Mar CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Projelerini Açıkladı

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde projelerini açıkladı. Aras, yaklaşık 180 projesini teker teker anlatmadan önce, 'Biz Muğlalı olarak çiftçisinden, işçisine, memurundan, gencine tüm yurttaşlarımız ile birlikte baskıya karşı özgürlüğü geleceğe karşı Cumhuriyeti aydınlatmayı ve eşitliği savunacağız. Hepimize şu şekilde insanca yaşayacağız' dedi.

  • Samsung, Amerika'da büyük bir çip yatırımı yapacak
    15 Mar Samsung, Amerika'da büyük bir çip yatırımı yapacak

    Son sızıntılar, Samsung'un Amerika'da büyük bir çip yatırımı yapacağını gösteriyor. Samsung, Biden yönetiminin teşvik paketi sayesinde 6 milyar dolarlık bir teşvik alacak. Şirketin çip üretim ağını genişletmesi bekleniyor. Tesisin nerede olacağı henüz açıklanmadı. Amerika'nın çip stratejisi, yerelleştirme ve ekonomik canlanma hedefiyle uyumlu olarak değerlendiriliyor.

  • Kamu Emekçileri Giyim Yardımının Gasp Edilmesine Tepki
    15 Mar Kamu Emekçileri Giyim Yardımının Gasp Edilmesine Tepki

    Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şube Başkanı Mustafa Niyazi Bulut, giyim yardımının gasp edildiğini belirterek Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yardımı engellemenin gerekçesi olarak Cumhurbaşkanlığı'nın tasarruf tedbirleri genelgesini öne sürdüğünü söyledi. ESM, Yapı Yol-Sen, Tarım Orkam-Sen ve Tüm Bel-Sen Samsun şubeleriyle Birleşik Taşımacılık Sendikası Samsun İl Temsilciliği, koruyucu giyim yardımının kaldırılmasıyla ilgili ortak açıklama yaptı.

  • Özgür Özel: CHP'li adaylar belediyeleri kazanırsa sadece 5 mahalle kazanacak
    15 Mar Özgür Özel: CHP'li adaylar belediyeleri kazanırsa sadece 5 mahalle kazanacak

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nu eleştirirken Eskişehir'in nüfusunu düşürdüğünü ve CHP'li adayların belediyeleri kazanması durumunda sadece 5 mahallenin kazanacağını söyledi.

  • Kamu Emekçileri, Giyim Yardımının Gasp Edilmesini Protesto Etti
    15 Mar Kamu Emekçileri, Giyim Yardımının Gasp Edilmesini Protesto Etti

    Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORKAM SEN), Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyesi işçiler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın giyim yardımı yapılmamasını protesto etti. Sendika temsilcileri, gasp edilen haklarını geri istediklerini ve emekçilerin cebinden el çekilmesini talep etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Eskişehir'i kimseye peşkeş çektirmeyiz
    15 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Eskişehir'i kimseye peşkeş çektirmeyiz

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de yapılan bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun Birlik Vakfı ziyareti sırasındaki sözlerini eleştirerek, Eskişehir'in çıkarlarının korunması gerektiğini vurguladı.

  • TÜVTÜRK Muayene Ücretleri 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesini Aştı
    15 Mar TÜVTÜRK Muayene Ücretleri 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesini Aştı

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TÜVTÜRK istasyonlarında 2023 yılında 12 milyon 159 bin 664 aracın muayeneye girdiğini belirterek, araç sahiplerinin 2023 yılında iki kez MTV ödeyerek yaşadığını ve TÜVTÜRK'e toplamda 13 milyar 540 milyon 62 bin 67 lira ödediğini açıkladı. Bu miktar, 2024 Cumhurbaşkanlığı bütçesinden fazla ve 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı bütçesinin iki katı kadar. Başevirgen, TÜVTÜRK'ün vatandaşlardan aldığı tutarın birçok kamu kurumunun bütçesinden daha fazla olduğunu belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Vergi Usul Kanununa Muhalafetten Aranan Şahıs Yakalandı
    15 Mar Afyonkarahisar'da Vergi Usul Kanununa Muhalafetten Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar'da polis ekipleri, vergi usul kanununa muhalefetten 5 yıl hapis cezası ile aranan B.A. isimli şahsı yakaladı. Şüpheli adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek: Honaz'ın çehresi değişti
    15 Mar Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek: Honaz'ın çehresi değişti

    Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, geçen 5 yılda yapılanların Honaz'ın çehresini değiştirerek, temiz hava ve güzel bir doğa içinde yaşamak isteyenlerin cazibe merkezi aline geldiğini belirtti.

  • Özel: 'Bir Genel Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam Bir Gün Durmam, Ayrılırım'
    14 Mar Özel: "Bir Genel Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam Bir Gün Durmam, Ayrılırım"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP’nin genel başkanı olarak bu kadar başarıya susamış ve insanların bu kadar travmatik bir döneminde, partinin sekizinci ve seçim geçiren altıncı genel başkanı olmak suretiyle eğer partimi bir genel seçimde iktidar yapmazsam bir gün durmam. Ama iktidar yapacağız, o noktada çok kararlıyız” dedi.

  • Fatih Erbakan: Millet CHP'ye belediye verdi, 1994'te Refah Partisi'ne koşa koşa belediyeleri teslim etti
    14 Mar Fatih Erbakan: Millet CHP'ye belediye verdi, 1994'te Refah Partisi'ne koşa koşa belediyeleri teslim etti

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Rize'de yaptığı konuşmada, milletin CHP'ye olan tepkisini ve Refah Partisi'ne olan teveccühünü dile getirdi. Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin hızla büyüdüğünü ve 31 Mart'ta sandıkları patlatacaklarını belirtti.

  • Bakan Şimşek'in ağzından verilen 'ÖTV ve KDV'de artış olacak' iddiası asılsız çıktı
    14 Mar Bakan Şimşek'in ağzından verilen "ÖTV ve KDV'de artış olacak" iddiası asılsız çıktı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV'de artış olacak" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda bir açıklama yapmadığı ve spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

  • Yücel: 'Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı'
    14 Mar Yücel: "Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı"

    CHP Sözcüsü Yücel, "Dolmayan meydanlar, tutmayan projeler, anketler Erdoğan'ın ayarını iyice bozdu. Geçenlerde çıktı bu son seçimim’ dedi. Erdoğan bundan önce de benzer açıklamalar yapmıştı. Duygu sömürüsü yapacağına ekonomiyi düzelt, sığınmacı sorununu çöz, gençlere istihdam alanı aç. Siyasi ömrünü tamamladın. Bu son seçimin. 17 gün sonra, 2019’da halkımızın CHP’li belediye başkanlarına yönelttiği teveccühün daha büyüğü yaşanacak” dedi.

  • TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Büyük İstanbul Buluşması'na çağrı yaptı
    14 Mar TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Büyük İstanbul Buluşması'na çağrı yaptı

    Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 16 Mart'ta İstanbul'da yapılacak Büyük İstanbul Buluşması'na çağrı yaparak, şiddetsiz, güvenli ve güvenceli bir sağlık ortamı için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. TTB ve tabip odaları, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde hekimlerin 14 acil talebini paylaştı. Ayrıca, kent meydanlarına çelenkler bırakılarak, yaşamını yitiren hekimler ve sağlık emekçileri için saygı duruşunda bulunuldu. TTB Başkanı Korur Fincancı, Taksim'de yaptığı açıklamada, hekimlerin değersizleştirildiği koşullarda halkın sağlık hakkı için mücadele edeceklerini vurguladı. TTB'nin acil talepleri arasında sağlıkta şiddet yasa teklifi, güvenli çalışma ortamları için mekansal önlemler, hekimlere ek gösterge üst sınırının yükseltilmesi ve adaletli bir vergi sistemi yer alıyor.

  • İzmir Tabip Odası ve SES, Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdi
    14 Mar İzmir Tabip Odası ve SES, Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdi

    İzmir Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yaptı. Sağlık sistemindeki sorunların çözümü için taleplerini dile getiren sağlık çalışanları, görevi başında yaşamını yitiren sağlık emekçileri için denize karanfil bıraktı. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Gelinen nokta, yoksullaşan, bant çalışanı haline gelmiş, tükenmiş ve mesleğinden soğumuş, mali, idari, fiziki, psikolojik ve hukuki şiddet altında ezilmeye çalışılan, hakları yok sayılmaya çalışılan hekimliktir. Gelinen nokta ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ gibi dünyada söylenmiş en önemli sözlerden birisinden ‘Giderlerse gitsinler’ gibi büyük bir hatadır” diye konuştu.

  • Manavgat, 2023 yılında vergi tahsilatında Antalya ilçeleri arasında birinci oldu
    14 Mar Manavgat, 2023 yılında vergi tahsilatında Antalya ilçeleri arasında birinci oldu

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat'ın güçlü ekonomik potansiyeli ile vergi gelirlerinde birçok ilden daha yüksek bir orana sahip olduğunu belirterek, 2023 yılında Antalya ilçeleri arasında en çok vergi tahsilatı yapılan ilçe olduğunu söyledi. Manavgat'tan 2023 yılında yaklaşık 8 milyar 64 milyon 963 bin TL vergi tahsil edildiği kaydedildi.

  • Ali Babacan: Yerel seçimler iktidarı uyarmak için önemli bir fırsat
    14 Mar Ali Babacan: Yerel seçimler iktidarı uyarmak için önemli bir fırsat

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlerin sadece belediye başkanlarını seçmekten ibaret olmadığını, aynı zamanda iktidarı uyarmak için bir fırsat olduğunu belirtti. Babacan, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve emeklilerin en zor dönemini yaşadığını ifade etti. Ayrıca, TRT'nin adaletsiz bir kurum haline geldiğini ve iktidarın propaganda makinesine dönüştüğünü söyledi.

  • Afyonkarahisar'da firari hükümlü yakalandı
    14 Mar Afyonkarahisar'da firari hükümlü yakalandı

    Afyonkarahisar'da hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezinde yakalandı. Hükümlü, savcılıktaki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da dolandırıcılık suçundan hükümlü yakalandı
    14 Mar Ankara'da dolandırıcılık suçundan hükümlü yakalandı

    Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçundan 18 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlüyü Keçiören ilçesinde yakaladı. Y.Y. adlı şahıs, adli işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

  • Apple, iPhone 15'in montajını Brezilya'da yapmaya karar verdi
    14 Mar Apple, iPhone 15'in montajını Brezilya'da yapmaya karar verdi

    Apple, iPhone 15 modelinin montajını Brezilya Foxconn fabrikasında yapmaya karar verdi. Bu hamle, ülkede elektronik cihazlara getirilen yüksek vergiler nedeniyle iPhone'ların pahalı olmasını engellemeyi hedefliyor. Ayrıca Apple, üretim ve tedarik zincirini çeşitlendirme çabasıyla Brezilya'da montaj yapma kararı aldı. Ancak sadece standart iPhone 15 modeli Brezilya'da montajlanacak, diğer modellerin montajı Çin'de devam edecek.

  • Meral Akşener, emeklilere 7 bin TL ikramiye ve 11 bin TL zam önerdi
    13 Mar Meral Akşener, emeklilere 7 bin TL ikramiye ve 11 bin TL zam önerdi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aksaray'da yaptığı konuşmada, emeklilere verilen ikramiyenin 7 bin TL olmasını, seyyanen emeklilere 11 bin TL zam yapılmasını ve en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını önerdi. Akşener, iktidarın bu önerileri yerine getirmemesi durumunda emeklilerin cezasını kesmesi gerektiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz: Son 20 yılda 13 milyon ilave istihdam oluşturduk
    13 Mar Cevdet Yılmaz: Son 20 yılda 13 milyon ilave istihdam oluşturduk

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2004 ve 2005 yıllarında Türkiye'nin istihdamının 19 milyon olduğunu, bugün ise bu rakamın 32 milyonu aştığını belirtti. Yılmaz, üniversitelere verilen önemi vurgulayarak, genç nüfusu geleceğe daha güçlü hazırladıklarını ifade etti. Ayrıca, gençlere yönelik teşviklerle istihdamı kolaylaştırdıklarını ve kendi işini kuran gençlere destek verdiklerini söyledi.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi
    13 Mar Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Emeklilerin Durumunu Eleştirdi

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ordu'da yaptığı konuşmada emeklilerin düşük maaşlarını eleştirerek, Türkiye'deki yoksulluk ve açlık sınırı sorununa dikkat çekti. Erbakan, adaletli paylaşımın milli görüşün temel gereği olduğunu vurguladı ve emeklilerin yaşadığı zorlukları anlattı. Ayrıca, banka borçlarının artışına ve faiz ekonomisine değindi ve mutabakat metninde yer alan önerilerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Tayland Hükümeti, Yatırım Tokeni Sahipleri için Vergi Kolaylıkları Sunuyor
    13 Mar Tayland Hükümeti, Yatırım Tokeni Sahipleri için Vergi Kolaylıkları Sunuyor

    Tayland, dijital varlık sektörünün büyümesini hızlandırmak ve yatırım tokenleri yoluyla finansman sağlayanları teşvik etmek amacıyla, sermaye kazançları üzerinden alınan vergilere muafiyet getirme kararı aldı. Bu adım, ülkenin dijital ekonomi liderliğini güçlendirmeyi ve yenilikçi girişimleri desteklemeyi hedefliyor. Yeni düzenleme, yatırım tokenlerinden elde edilen gelirlerin vergi muafiyeti kapsamına alınmasını ve çifte vergilendirmenin önüne geçilmesini sağlayacak.

  • Ankara Tabip Odası, Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirmek İçin Eylem Yaptı
    13 Mar Ankara Tabip Odası, Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirmek İçin Eylem Yaptı

    Ankara Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde sağlık çalışanları ile sağlık sisteminin acil çözüm bekleyen sorunlarını dile getirmek için eylem yaptı. Açıklamada, sağlık çalışanlarının talepleri ve sorunları dile getirildi. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı doktor Zeliha Aksaz Şahbaz da katıldı.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Gölköy ve Türkbükü'nde Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor
    13 Mar CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Gölköy ve Türkbükü'nde Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, Gölköy ve Türkbükü Mahallelerinde esnaf ziyaretlerini ve halkla buluşmalarını sürdürdü, vatandaşlarla birlikte iftara katıldı.

  • Türkiye ile Küba arasında vergi kaçakçılığına karşı anlaşma imzalandı
    13 Mar Türkiye ile Küba arasında vergi kaçakçılığına karşı anlaşma imzalandı

    Türkiye ile Küba arasında "Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" imzalandı.

  • Edremit'te Süphan Mahallesi kentsel dönüşümün merkezi oluyor
    13 Mar Edremit'te Süphan Mahallesi kentsel dönüşümün merkezi oluyor

    Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Süphan Mahallesi'ni kentsel dönüşümün merkezi yapacaklarını belirterek, vatandaşların evlerinden, arazilerinden vergi ve ruhsat harcı ödemeden yapılarını yenileyeceklerini söyledi.

  • Kiralık araçlarla insan kaçakçılığı 7 kişilik araca 17 göçmen sığdırdılar
    13 Mar Kiralık araçlarla insan kaçakçılığı 7 kişilik araca 17 göçmen sığdırdılar

    Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, kiraladıkları araçlarla doğu illerinde yasa dışı insan kaçakçılığı yapıldığını ifade etti. Kiralanan araçlar 'düğün ve cenaze' gibi bahanelerle kullanılarak göçmenler taşınıyor. Kaçakçılar, araçları kiralayan kişilerden belli bir miktar para karşılığında aracı devralıyor ve insanları kaçırıyor. Bu durumda araç kiralayan kişi sorumlu tutulmalıdır.

  • Nijerya Hükümeti, Binance'ten Müşteri Bilgileri İstiyor
    13 Mar Nijerya Hükümeti, Binance'ten Müşteri Bilgileri İstiyor

    Nijerya hükümeti, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile olan gerilimi arttırıyor ve borsanın ülkedeki en aktif 100 kullanıcısının bilgilerini talep ediyor. Bu talep, Binance'in uyum sorumlusu ve Afrika operasyonlarını yöneten iki üst düzey yöneticinin Nijerya'ya resmi bir ziyarette bulundukları sırada göz altına alınmalarının ardından geldi.

  • Milyarlarca liralık vergiyi böyle kaçırdılar! Bakanlık ortaya çıkardı
    13 Mar Milyarlarca liralık vergiyi böyle kaçırdılar! Bakanlık ortaya çıkardı

    Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), geçen yıl incelediği 60 bin 242 mükellefin, farklı vergi türlerinde 47 milyar liralık vergi matrahını eksik beyan ettiğini belirledi.

  • TBMM Dilekçe Komisyonuna İlginç Talepler
    13 Mar TBMM Dilekçe Komisyonuna İlginç Talepler

    TBMM Dilekçe Komisyonuna yapılan başvurular arasında, pi sayısıyla ilgili tezini sınamak için yardım isteyen ve kağıt ve madeni paraların tedavülden kaldırılarak nakit ödeme uygulamasının sonlandırılmasını öneren vatandaşlar da yer aldı. Komisyona en çok başvuru çevre yönetimi, çalışma hayatı ve emeklilik, adalet hizmetleri gibi konularda yapıldı.

  • Ayhan Bora Kaplan'dan 'kara para' savunması: Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyondur
    13 Mar Ayhan Bora Kaplan'dan "kara para" savunması: Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyondur

    Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın, "kara para aklama" suçundan ikinci kez tutuklanmasına neden olan soruşturmada verdiği ifade ortaya çıktı. Kaplan'ın "Ülkede gerçeklesen enflasyon nedeniyle almış ve edinmiş olduğum para ve mal varlığı değerleri bugünkü karşılığında yüksek meblağlara gelmektedir. 2019 ve sonrasındaki mal varlığımdaki ciddi artışın nedeni enflasyondaki artıştır" dediği öğrenildi.

  • ABD Başkanı Joe Biden ve Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçiminde aday olmak için yeterli delege sayısına ulaştı
    13 Mar ABD Başkanı Joe Biden ve Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçiminde aday olmak için yeterli delege sayısına ulaştı

    ABD Başkanı Joe Biden ve Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayındaki başkanlık seçiminde aday olmak için Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti’de yeterli delege sayısına ulaştı. İki partide de bir süredir devam eden önseçimlerde iki siyasetçi de rakipsiz görülüyordu. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler yaz aylarında partileri tarafından resmen aday gösterilecek. Böylece 2020’deki başkanlık seçiminin bir tekrarını izleyeceğiz.

  • GİB, Dijital Vergi Dairesi'nde Mali Bilgilerim Bölümünü Kullanıma Açtı
    13 Mar GİB, Dijital Vergi Dairesi'nde Mali Bilgilerim Bölümünü Kullanıma Açtı

    Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Dijital Vergi Dairesi'nde önemli yenilikler yapmaya devam ediyor. Son olarak dijital platformda "Mali Bilgilerim" başlığı altında yeni bir bölüm kullanıma sunuldu. Bu bölüm içerisinde gayrimenkullerden sigortalara kadar vergilendirmeye tabi birçok bilgiyi kontrol edebilirsiniz. Vatandaşlar, bu hizmet üzerinden son 5 yıl içerisinde elde ettikleri kira geliri, ücret bilgileri, satılan gayrimenkullere ilişkin detaylar ve yaptırılan sigortalara dair verilere kolaylıkla erişebilecek. Bu sayede vatandaşların mali durumlarıyla ilgili verileri tek bir ekrandan görüntülemesine olanak tanınacak. Ayrıca vergilendirmeye ilişkin tüm bilgiler de izlenebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Abdullah Karaboyacı, dijitalleşmeyi ve uyum oranını artırmayı hedeflediklerini belirterek, bu tür uygulamaların uyum maliyetlerini düşüreceğini ve şeffaflığı sağlayacağını ifade etti.

  • vivo Y03: Giriş Seviyesi Akıllı Telefonun Özellikleri ve Fiyatı
    13 Mar vivo Y03: Giriş Seviyesi Akıllı Telefonun Özellikleri ve Fiyatı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon portföyünü genişletmek için Y03 modelini piyasaya sürdü. 6,56 inç HD+ ekran, MediaTek Helio G85 işlemci, çift arka kamera ve 5000mAh batarya gibi özelliklere sahip olan vivo Y03, 83 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor.

Advertisement