Verilerin Dijital Ortamda Birleştirilmesi Projesi Eskişehir'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Verilerin Dijital Ortamda Birleştirilmesi Projesi Eskişehir'de Başladı

Verilerin Dijital Ortamda Birleştirilmesi Projesi Eskişehir\'de Başladı

Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında bir süredir çalışması yapılan “Verilerin dijital ortamda birleştirilmesi projesi” Eskişehir’de başladı.

09.09.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında bir süredir çalışması yapılan "Verilerin dijital ortamda birleştirilmesi projesi" Eskişehir'de başladı.

Proje ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü arasındaki uyumun en üst düzeye çıkarılarak, sorunlara ortak çözüm bulunması amaçlanıyor. Ağaçlandırma ve orman oluşturmak amaçlı tahsis edilen alanların kayıtlarında mutabakat sağlanacak.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur beraberinde, Kadastro Mülkiyet Dairesi Başkanı Naci Yaman, Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı İbrahim Şanlı, Ağaçlandırma Dairesi Başkanı İbrahim Yüzer ve İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanı Hasan Kanca, konuyla ilgili bir toplantı düzenlemek amacıyla pilot il seçilen Eskişehir'e geldi. Bölge Müdürü Recep Ateş ve personel tarafından yapılan karşılamadan sonra kısa bir toplantı yapıldı. Daha sonra Milli emlak Genel Müdürlüğünden katılımcılarla birlikte, Eskişehir Defterdarlığı personelinin de katılımıyla, valilik binasında bir toplantı gerçekleştirildi.

"DİĞER KURUMLARLA ARAMIZDA OLAN ÇELİŞKİ SONA ERECEK"

Toplantıya, son günlerdeki terör olaylarında şehit olan asker ve polislerimize rahmet dileyerek başlayan Orman Genel Müdür Yardımcısı M. Zeki Temur, çalışmanın ana hatlarını anlattı. Bu projeyi çok önemsediğini belirten Temur, "Artık tahsisleri elektronik ortamda takip edeceğiz. Diğer kurumlarla aramızda olan çelişki de sona erecek. Milli Emlak'tan tahsisini almışız, ağaçlandırmışız, üzerinde orman olmuş ama vasfını hala değiştirmemişiz. Böyle bir sürü alanımız var. Eskişehir' yapacağımız örnek uygulamayı bir eylem planı ile bütün Türkiye'ye yayacağız" dedi.

"KOLLARI SIVADIK"

OGM Bilgi sistemleri Dairesi Başkanı İbrahim Şanlı, aynı dili konuşmanın tek yolunun harita üzerinde de aynı işaretleri kullanmak olduğunu belirterek bu projenin temelinin coğrafi bilgi sistemlerine dayandığını hatırlattı. Kolları sıvadıklarını anlatan Şanlı, "176 yıllık bir kurum olan ve ülkenin 3'de 1'nin yöneten Orman Genel Müdürlüğünün, mülklerinin yönetimde karşılaşılan güçlük ve karmaşayı çözmek için kollarımızı sıvadık" şeklinde konuştu.

Toplantının devamında MEGM Şube Müdürü İbrahim Atak uygulamanın nasıl olacağını anlattı. 500 bin tahsisli taşınmazın, 300 bin adedinin orman olduğunu ifade eden Atak, tahsisli taşınmazların envanterini 2016 yılı sonuna kadar bitireceklerini söyledi. Yapılan uygulamalar ile konu katılımcılara anlatıldı.

Toplantıya İl Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan, Milli Emlak Müdürü Kemal Alıcı, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Şube Müdürleri, işletme şefleri ve harita mühendisleri de katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Verilerin Dijital Ortamda Birleştirilmesi Projesi Eskişehir'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement