Verimlilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Verimlilik Haftası

Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah Akay, verimliliğin gelişmiş ülkelerin kalkınmasının anahtarı olduğunu belirtti.

27.04.2016 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah Akay, verimliliğin gelişmiş ülkelerin kalkınmasının anahtarı olduğunu belirtti.

25 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde kutlanan "Verimlilik Haftası" dolayısıyla bir yazılı açıklama yapan Bitlis Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah Akay, "Verimli olmadan yarınlarımızı kurtaramayız. Kalkınmak, ilerlemek ve verimli olmak için, verimli davranıp, düşünmek ve bu düşünceleri uygulamaya geçirmek gerekir" dedi.

"Verimlilik gelişmiş ülkelerin kalkınmasının anahtarıdır" diyen Akay açıklamasında şunları kaydetti:

"İktisadın insan hayatında ne kadar etkin ve faydalı bir yönü varsa, israfın da insanlarımızın ve toplumun gerilemesinde ve fakirleşmesinde o derece kötü bir yönü vardır. Her ne kadar verimlilik genelde işletme yönü ağır basan bir kavram olsa da insan hayatını ilgilendiren maddi, manevi, eğlence, sosyal, iletişim, eğitim, çalışma ve benzeri her alan verimlilik faktörünün etkinliği vardır. İnsan verimli davrandığı ve yaşadığı müddetçe kendisine ve çevresine fayda sağlar. Yarınlarımızın zenginliği bugünümüzün verimliliğinden geçer. Üretim sürecinde kullanılan faktörler (girdiler) ve ürünler (çıktılar) arasındaki ilişki olarak açıklanabilir. Verimlilikteki artışlar sadece işletme ve sektör bazında fayda sağlamakla kalmayıp, bunlara bağlı işletme ve sektörlerde de gelişmeye yardımcı olmaktadır."

Verimliği artırmanın en önemli etkenin, üretim sürecini kişilerden bağımsız, israflardan arındırılmış, ölçülebilir ve kontrol edilebilir hale getirmek gerektiğini bildiren Akay, sadece üretimi artırmanın artık kendi başına yeterli olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Verimlilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın
    20:15 Zonguldak'ta Otobüsten İnerken Yaralanan Kadın

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir kadın, otobüsten inerken kıyafeti kapıya sıkışınca yere düşerek yaralandı. Ayşe D. isimli yolcu, halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte yere düştü. Diğer yolcuların haber vermesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek Ayşe D.'ye müdahale etti. Yaralı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Sağlık Bakanı Koca:
    20:13 Sağlık Bakanı Koca: "18 Bin 597 Hekime Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulayıcı Sertifikası Verildi"

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Bugüne dek toplam 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verildiğini açıkladı. Bakan Koca, Emine Erdoğan'a geleneksel tıbbın simgesi "hayat ağacını" hediye etti.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement