Verimlilik Haftası Açılış ve Veri·mli·li·k Proje Ödülleri· Töreni· - Son Dakika
Ekonomi

Verimlilik Haftası Açılış ve Veri·mli·li·k Proje Ödülleri· Töreni·

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Törene katılanlardan detaylar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın salona girişi Film gösterimi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın konuşması Bakan Işık'ın ödül alan öğrencilere ödüllerini vermesi Verimlilik Haftası Açılış ve Veri·mli·li·k Proje Ödülleri· Töreni· Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Önümüzdeki dönemde, iş dünyamızın iki temel konuya çok büyük hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum: Yeşil üretim ve Sanayi 4.0 devrimi" "İş yapma tarzımız ile rekabet algımızı küresel gerçekleri de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilirlik ilkesi ile yeniden gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz" "Kamu, iş dünyası, işçiler, sendikalar, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve diğer tüm paydaşlar, verimlilik seferberliğine aktif destek vermelidir" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iş dünyasının gelecek dönemde yeşil üretim ve Sanayi 4.0 devrimine çok büyük hassasiyet göstermesi gerektiğini belirterek, "İş yapma tarzımız ile rekabet algımızı küresel gerçekleri de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilirlik ilkesi ile yeniden gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz.

25.04.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Törene katılanlardan detaylar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın salona girişi

Film gösterimi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın konuşması

Bakan Işık'ın ödül alan öğrencilere ödüllerini vermesi Verimlilik Haftası Açılış ve Veri·mli·li·k Proje Ödülleri· Töreni·

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"Önümüzdeki dönemde, iş dünyamızın iki temel konuya çok büyük hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum: Yeşil üretim ve Sanayi 4.0 devrimi"

"İş yapma tarzımız ile rekabet algımızı küresel gerçekleri de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilirlik ilkesi ile yeniden gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz"

"Kamu, iş dünyası, işçiler, sendikalar, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve diğer tüm paydaşlar, verimlilik seferberliğine aktif destek vermelidir"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iş dünyasının gelecek dönemde yeşil üretim ve Sanayi 4.0 devrimine çok büyük hassasiyet göstermesi gerektiğini belirterek, "İş yapma tarzımız ile rekabet algımızı küresel gerçekleri de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilirlik ilkesi ile yeniden gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz." dedi.

Bakan Işık, Verimlilik Haftası Açılış ve Veri·mli·li·k Proje Ödülleri· Töreni·'nde yaptığı konuşmada, Verimlilik Haftası etkinliklerin ulaştığı seviyeden memnuniyet duyduklarını, bu yıl 81 ilde 350'den fazla organizasyon gerçekleştirileceğini söyledi.

Düzenlenecek etkinliklerle okullarda, üniversitelerde, organize sanayi bölgelerinde, fabrikalarda, verimlilik kavramının gündeme taşınmasını sağlayacaklarını dile getiren Işık, verimlilik alanında başarılı projelere imza atan işletmeleri de ödüllendireceklerini ifade etti.

Bu ödüllerle, verimlilik odaklı çalışmayı öne çıkarmayı, iyi uygulama örneklerini tanıtmayı, işletmeler arasındaki bilgi ve teknoloji paylaşımını arttırmayı hedeflediklerini belirten Işık, jüri heyetinin, nihai değerlendirme sürecinde, adeta "eşitler arasından seçim" yapmak zorunda kaldığını vurguladı.

Işık, bu yıl verimlilik proje ödüllerinde öğrencilerin de sürece katılmasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getirerek, "İnşallah yeni nesil, bilim ve teknoloji sevgisi, verimlilik bilinci gibi konularda, bizden çok daha iyi bir seviyede olacaktır. Çocuklarımızın, gençlerimizin bugün ve yarın yapacağı işler sayesinde, Türkiye, dünyada hak ettiği seviyeye ulaşacaktır." diye konuştu.

Verimliliğin, sadece sanayicileri ve iş dünyasını değil, 7'den 70'e herkesi ilgilendiren bir konu olduğuna işaret eden Işık, şunları kaydetti:

"Verimliliğin bütün bir ülkenin hayatını etkileyip değiştirebilecek bir güce dönüşebilmesi, verimlilik hareketinin ülke geneline yayılmasıyla mümkün olacaktır.

Kamu, iş dünyası, işçiler, sendikalar, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve diğer tüm paydaşlar, verimlilik seferberliğine aktif destek vermelidir. Bütün bu paydaşların uyum içinde çalışması büyük önem taşımaktadır. Böyle bir birliktelik, farklı çıkar grupları arasında bir denge oluşmasını sağlayacaktır.

Böylece verimlilik, istihdam artışının sağlanması, yoksulluğun azaltılması, insan haklarının korunması, toplumsal barış ve demokrasinin güçlenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması gibi amaçların hepsine birden hizmet edecektir."

İş dünyasına çağrı

Işık, günümüzde en önemli kaynağın bilgi olduğuna işaret ederek, bilgiye nasıl ulaşılacağı ve bilginin nasıl kullanılacağının kritik nitelik taşıdığını söyledi. İş dünyasının daha rekabetçi bir yapıya kavuşması, başta bilgi olmak üzere kaynakların etkin kullanılmasıyla gerçekleşeceğini vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemde, iş dünyamızın iki temel konuya çok büyük hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum: Yeşil üretim ve Sanayi 4.0 devrimi.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, tüketicilerin çevre-dostu ürünlere olan talebi her geçen gün artıyor. İnsanlar, kullandıkları ürünün çevreye en az zarar vermesini istiyor. Bunun da ötesinde, o ürünün üretim sürecinin çevreye zarar verip vermediğini sorguluyor. Özel sektörümüzün, gelişmiş ülke pazarlarında daha etkin olması için yeşil üretimle ilgili süreçlere daha fazla yoğunlaşması gerekiyor.

İkinci önemli konu ise Sanayi 4.0 diye isimlendiren süreç. Yeni-nesil teknolojiler, üretim bantlarında ve fabrikalarda çok ciddi değişikliklere yol açacak. Stok yönetiminden sipariş takibine, tasarımdan montaja kadar üretimin her aşaması köklü bir şekilde değişecek. Bilhassa otomasyon teknolojilerinin devreye girmesiyle, üretimde hata payı en aza inecek, kalite artacak, kaynak kullanımı bugüne göre çok daha etkin bir hale gelecek. Bu sürece adapte olamayan firmalar ve ülkeler, küresel rekabet yarışında geriye düşecekler. Bakanlık olarak, bu konuyu çok önemsiyoruz ve şu anda, bu süreçle ilgili bir eylem planı oluşturmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz."

85 eylem gerçekleştirilecek

Türkiye ekonomisinin son yıllarda yakaladığı büyümeye işaret eden Işık, bu performansın daha da yukarıya çekilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Işık, bu amaca yönelik, yeni dönemde temel özelliklerinin verimlilik artışını, sadece nicelik alanında değil, nitelik alanında da hayata geçirmek olduğunu vurgulayarak, "Çünkü verimliliği, insan kaynağını, bilgiyi kullanma ve üretme kapasitemizi, Ar-Ge harcamalarını, nitelik ve niceliği birbirlerine çarpan etkisi yapacak biçimde, eş zamanlı olarak arttırmalıyız. İş yapma tarzımız ile rekabet algımızı küresel gerçekleri de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilirlik ilkesi ile yeniden gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz" diye konuştu.

Fikri Işık, Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı ile 2018 sonuna kadar, 6 hedef alanda toplam 85 eylem gerçekleştirileceğini bildirdi. Işık, bu kapsamda, ekonomik ve ekolojik verimliliği bir arada sağlayacak "temiz üretim merkezleri", yeşil organize sanayi bölgeleri de denilebilecek "Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgeleri" kurulacağını, KOBİ verimlilik eğitimleri için "model fabrika" kurulacağını, verimli üretimin teşvik edileceğini kaydetti.

Büyüklere "öğütler"

Verimlilik temalı fikir ve kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Işık, ödül törenine konu filmlerde gençlerin, ihmal edilen, hayatı zorlaştıran birçok konuya dikkati çekerek, büyüklere "öğütler" verdiğini söyledi.

Öğrencilerin yarışmaya gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık, bu kısa filmler sayesinde belediye başkanlarından diğer yetkililere herkesin hayata gençlerin gözünden bakıp, onların işaret ettiği eksiklikleri gidermek için çalışacaklarına inandığını söyledi.

Bakan Işık, törenin ardından Verimlilik Proje Ödülleri'nde finale kalan firmaların stantlarını gezerek, projelere ilişkin bilgi aldı.

Ödüller

Verimlilik Proje Ödülleri Büyük İşletme Ar-Ge Kategorisi'nde Arçelik AŞ Pişirici Cihazlar İşletmesi, Büyük İşletme Sürdürülebilir Üretim Kategorisi'nde Türk Prysmian Kåçablo ve Sistemleri AŞ, Büyük İşletme Süreç İyileştirme Kategorisi'nde Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, Orta Ölçekli İşletmeler Kategorisi'nde Technova Yapı ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi, Ticaret AŞ, Küçük Ölçekli İşletmeler Kategorisi'nde Solvoyo Yazılım Araştırma Geliştirme Ticaret Limited Şirketi, Mikro Ölçekli İşletmeler Kategorisi Nev Vakumlu Hassas Döküm Medikal ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kamu Kategorisi'nde PTT AŞ birincilik ödülü aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Verimlilik Haftası Açılış ve Veri·mli·li·k Proje Ödülleri· Töreni· - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement