Vestel 3,1 milyar Dolarlık İhracat Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

Vestel 3,1 milyar Dolarlık İhracat Hedefliyor

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı, toplam yüzde 11 artışla 2013 sonunda 3,1 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.

19.03.2013 12:51  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, toplam yüzde 11 artışla 2013 sonunda 3,1 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini kaydetti.

Erdoğan, İngiltere'de düzenlenen 2013 TV Connect Fuarı'nda, 15 yıldır elektronikte Türkiye'nin ihracat şampiyonu unvanını koruduklarını belirterek, 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8 artışla 2,9 milyar dolar ihracat yaptıklarını anlattı.

Dünyada 500'ün üzerinde markaya üretim yaptıklarını, son olarak Bhutan ve Brunei Krallığı'nı da Vestel'in dağıtım ağına ekleyerek ihracat haritasını 140 ülkeye çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, "Hedefimiz 2013 sonunda 3,1 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmak" dedi.

Vestel'in yurtdışı satışlarının yüzde 70'ini elektronik ürünlerin oluşturduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'nin LCD TV ihracatının yüzde 88'ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Bugün Avrupa LCD TV pazarında yüzde 21'lik payla ikinciyiz" dedi. Erdoğan, bu yıl Güney Afrika'ya TV ihracatında ilerlemeyi, Hindistan, Avustralya ve Güney Amerika pazarlarında satışları artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erdoğan, Vestel'in 2013 yılı hedefleri arasında satış yapacağı TV'lerin yüzde 25'inin, set-üstü kutularının yüzde 20'sinin internete bağlanabilir olması hedefinin bulunduğunu belirterek, "Bu hedefi gerçekleştirebilmek için IP tabanlı ve OTT TV platformuna uygun yeni ürünler geliştiren Vestel, birçok operatör ve servis sağlayıcı ile yeni projeler ve iş modelleri üzerinde çalışma ortamı bulabileceği TV Connect gibi fuarlarda yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Marka ve ürünlerinin gelişimine önem veren Vestel, Londra'da 83 ülkeden 7 bin 500'e yakın üretici ve yayıncının katılımıyla düzenlenen TV Connect fuarında multi screen Smart TV teknolojisi, 10.1 inc tablet PC'si, uydu,kablo ve karasal set üstü kutuları, IP bazlı TV ve set-üstü kutu sistemleri, dokunmatik bilgi ekranları, videowall sistemi, akıllı tahta ve transparan LCD monitörü sergileniyor.

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vestel 3,1 milyar Dolarlık İhracat Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement