Vestel Akıllı Telefon Üretecek - Son Dakika
Ekonomi

Vestel Akıllı Telefon Üretecek

Vestel Akıllı Telefon Üretecek

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel'in çalışan ilk akıllı telefon örneklerinin birkaç ay içerisinde tanıtılacağını, en geç yıl sonuna da üretimin başlayacağını bildirdi.

20.03.2013 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel'in çalışan ilk akıllı telefon örneklerinin birkaç ay içerisinde tanıtılacağını, en geç yıl sonuna da üretimin başlayacağını bildirdi.

Vestel City'nin Mega Fabrikalar belgeselinin tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, Vestel'in, National Geographic Channel'in dünyaca ünlü markalara yer verdiği Mega Fabrikalar belgesel serisine giren dünyanın ilk elektronik ve beyaz eşya firması, Türkiye'nin ise ilk markası olduğunu söyledi.

Türkiye'den bir markanın seriye girmesinin hayal edilmesi zor bir gelişme olduğunu dile getiren Erdoğan, ülkenin tanıtımı açısından Türkiye'den böyle bir firmanın çıkmasının çok heyecan verici olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Türkiye, Orta Doğunun, Asya'nın, Avrupa'nın üretim üssü olsun söylemlerinin döndüğü bir yerde çok somut bir gerçek var. Vestel, Mega Fabrikalar'a konu oluyor ve önce Türkiye'de sonra ise tüm dünyada izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Bunu çok önemsiyoruz. Hem Türkiye'nin tanıtımında hemde Türkiye'nin gerçekte dünya kalitesinde üretim yapabileceğini, dünya skalasında mega fabrika olabileceği kanıtladığı için de gururluyuz" diye konuştu.

Vestel City'nin üretim hacmi ve Vestel'in finansal performansına da değinen Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Bu elektronik şehir bir günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretme kapasitesine sahip. Vestel City'de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 88'ini 140 ülkeye ihraç ediyoruz. Dünya çapında 500'ün üzerinde markaya her yıl 4 binden fazla televizyon çeşidi üretiyoruz. LCD TV'de Avrupa pazarında yüzde 21 payla ikinci sıradayız. Türkiye'nin toplam TV ihracatının yüzde 88'ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Bir lokasyonda 1 milyon metrekare kapalı alanı konuşuyoruz. 2012'de elde ettiğimiz 2,9 milyar dolar ihracatla son 15 yıldır dayanıklı tüketimde Türkiye'nin ihracat şampiyonluğunu elde tutuyoruz. Bu sene de 3,1 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz."

-Akıllı telefon üretimi-

Akıllı telefon üretiminin kendilerinin çok yoğun olarak üzerinde çalıştıkları bir konu olduğunu belirten Erdoğan, "İlk olarak Fatih projesi kapsamında akıllı tahtayı teslim ettik. Sonrasında ihalesini kazanarak 49 bin adet tableti teslim ettik. Buradaki teknolojilere bakıldığında dijital teknolojilerin ortak paydası sizi doğal olarak akıllı telefonlara götürüyor" ifadesini kullandı.

Akıllı telefonların prototiplerinin hazırlandığını aktaran Erdoğan, "Birkaç ay içerisinde Vestel ilk çalışan akıllı telefon örneklerini tanıtacak. Sanırım en geç bu yıl sonuna doğru üretime başlarız" dedi.

Fox International Channels Güneydoğu Avrupa ve Avrasya Başkan Yardımcısı Adam Theiler ise Türkiye'de Mega Fabrika belgeseli çekme fikrinin kendilerini çok heyecanladırdığını belirterek, o noktada daha önce Avrupa'da yapılan çalışmalara baktıklarını ve aynı kalitenin Türkiye'de de elde edilmesine yönelik hedef koyduklarını söyledi.

Her zaman anlatılabilecek hikayelere odaklandıklarını vurgulayan Theiler,

"Vestel City'nin her bir detayını gördük ve böylece National Georaphic için dünya çapında istediğimiz kaliteyi yakalayarak belgeseli çekmiş olduk. Vestel City'de tek bir yer de çalışmak için toplanan 14 bin insandan bahsediyoruz. Ayrıca bu Avrupa için tek bir örnek ve burada anlatılacak bir öykü var. Bu yüzden Vestel'i seçtik. Burada insanların nasıl bir hayat geçirdiği göstermek istedik" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vestel Akıllı Telefon Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement