Vestel, Led&led; Lighting Fuarına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Vestel, Led&led; Lighting Fuarına Katıldı

Vestel İcra Kurulu Başkanı Erdoğan: "Türkiye’de bulunan 17 milyondan fazla sokak lambasının LED aydınlatma armatürleri ile değiştirilmesi durumunda asgari yüzde 40, yıllık ise 500 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacak" "LED aydınlatmada ilk yatırım klasik aydınlatmaya göre biraz daha pahalı. Dolayısıyla devletin de kanun koyucu olarak bu işe müdahale etmesi lazım. Zaten Enerji Bakanlığı’nın da bu konuda çok ciddi çalışmaları var”

26.09.2013 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye'de bulunan 17 milyondan fazla sokak lambasının LED aydınlatma armatürleriyle değiştirilmesi durumunda asgari yüzde 40, yıllık ise 500 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacağını belirterek, "LED aydınlatmada ilk yatırım klasik aydınlatmaya göre biraz daha pahalı. Dolayısıyla devletinde kanun koyucu olarak bu işe müdahale etmesi lazım. Zaten Enerji Bakanlığı'nın da bu konuda çok ciddi çalışmaları var"dedi.

Vestel'in ana sponsor olduğu LED&LED Lighting Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan,  LED sokak aydınlatma sistemleri projelerini anlattı Vestel'in hedeflerini paylaştı.

Ürettikleri televizyonlarda da LED ürünlerinin kullanıldığını anımsatan Erdoğan, LED ürünlerinin işlerinin bir parçası olduğunu  söyledi. Erdoğan, sokak aydınlatma armatürlerinin optik, mekanik, elektronik ve güç ünitesi tasarımlarının Manisa'daki Vestel Ar-Ge merkezi tarafından gerçekleştirildiğini ve üretimlerinin de Vestel City'de yapıldığını belirtti.

Piyasaya sundukları enerji verimliliği yüksek elektronik ve beyaz eşya ürünleriyle enerji tasarrufuna büyük katkı sağladıklarını söyleyen Erdoğan, yerli üretim ve tasarım LED sokak aydınlatma armatürleri ile de yeşil ve akıllı şehirlerin oluşmasına öncülük etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Erdoğan, "Türkiye'de bulunan 17 milyondan fazla sokak lambasının LED aydınlatma armatürleri ile değiştirilmesi durumunda sistem kontrol entegrasyonu hariç, asgari yüzde 40, yıllık ise 500 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacak. LED aydınlatmada ilk yatırım klasik aydınlatmaya göre biraz daha pahalı. Dolayısıyla devletin de kanun koyucu olarak bu işe müdahale etmesi lazım. Zaten Enerji Bakanlığı'nın da bu konuda çok ciddi çalışmaları var" dedi.

-Vestel LED sokak aydınlatma projeleri için işbirliği görüşmelerine başladı

LED sokak aydınlatma armatürlerinin şehirlerin itibarını arttıracağını ve şehirlerin aydınlatma ihtiyaçlarını daha kaliteli karşılayacağını belirten Erdoğan, bu alanda kamu ve özel sektör işbirliğinin çok büyük önem taşıdığını söyledi. Erdoğan, bu doğrultuda belediyeler ve organize sanayi bölgeleri ile görüşmelere başladıklarının altını çizerek, "Sokak lambalarının değişimiyle ortaya çıkacak tablo bizi yeşil ve akıllı şehirlere taşıyacak" diye konuştu.

Kendilerinin yerli üretici olarak LED aydınlatma konusunda komple sunum yaptıklarını da belirten Erdoğan, LED ürünlerinde ilk ihracatlara başladıklarını ve İngiltere, Almanya ve Fransa'ya ihracat yaptıklarını anlattı.

Türkiye'de 2 senede pazar paylarının yüzde 20 seviyelerine geldiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Pazar çok büyüyecek, biz pazarın her sene katlanarak artacağına inanıyoruz. ve 2015 yılına kadar sok aydınlatmalarının LED'e dönüşeceğini öngörüyoruz. Aydınlatma bugün için 4 milyar dolarlık ciromuz içinde küçük bir parçamızı oluşturuyor ama önümüzdeki yıllarda en hızlı büyüyen alan olacağına inanıyoruz. 2013 yılında bir önceki seneye göre LED aydınlatma alanımızın büyüme oranı yüzde 190 olarak gerçekleşti. "

Türkiye aydınlatma pazarı hakkında da bilgiler veren Erdoğan, pazar büyüklüğünün 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Erdoğan, bunun LED aydınlatmaya dönüş hızın ise çok hızlı olacağını ve şu anda aydınlatma pazarında LED aydınlatma ürünlerinin kullanımının yüzde 10 seviyelerinde olduğu bilgisini verdi. Erdoğan, kendilerinin de LED aydınlatma pazarından yüzde 20 pay aldıklarını ve hedeflerinin ise ilk 3 içinde yer almak olduğunu kaydetti.

Erdoğan, önümüzdeki yıllarda kamusal alanlarda ve büyük projelerde LED kullanımının da zorunlu hale gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vestel, Led&led; Lighting Fuarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement