Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcılığını Devraldı - Son Dakika
Ekonomi

Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcılığını Devraldı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Önümüzde çok önemli bir süreç var. Türkiye'nin bir yandan terörle mücadelesi başarıya ulaşacak, bir taraftan kalkınması sağlanacak.

25.05.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Önümüzde çok önemli bir süreç var. Türkiye'nin bir yandan terörle mücadelesi başarıya ulaşacak, bir taraftan kalkınması sağlanacak. Allah'a hamdediyorum bu kutlu görevde bana bir rol düştü." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığına getirilen Kaynak, görevi Lütfi Elvan'dan devraldı. Kaynak ve Elvan, devir teslim töreninin yapıldığı Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı salonuna alkışlar arasında girdi.

Veysi Kaynak, buradaki konuşmasında, hayatının neredeyse tamamını üstün devlet hizmetiyle geçiren Elvan'dan bu görevi almanın kendisi için ilave bir sorumluluk olduğunu belirtti.

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki konuların hükümet programında yer aldığına dikkati çeken Kaynak, hükümet programındaki hususları yerine getirdiklerini ifade etti. Kaynak, "Bir istisnası var bunun. O da hepimizin, ülkemizin ihtiyacı olan anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve bu husustaki reformlar." değerlendirmesinde bulundu.

Elvan'ın, AK Parti'nin verdiği sözleri çok kısa süre içerisinde gerçekleştiren ekibin başında yer aldığını ve koordinasyonu sağladığını dile getiren Kaynak, "Ayrıca bu işlerin gerçekleşmesi için kanunlar gerekiyordu. Parlamento ile Bakanlar Kurulu arasındaki koordinasyonu da saygıdeğer Bakanımız sağladı. O nedenle benim yükümün ağır olduğunun farkındayım. Biliyorum ki bu engin tecrübesini aynı kabinede olan bir kardeşim yine esirgemeyecektir." diye konuştu.

Kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür eden Kaynak, "Önümüzde çok önemli bir süreç var. Türkiye'nin bir yandan terörle mücadelesi başarıya ulaşacak, bir taraftan kalkınması sağlanacak. Bu kalkınma da insan odaklı olacak. Allah'a hamdediyorum bu kutlu görevde bana bir rol düştü. " ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın söylediği gibi "Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanımız başlamıştır" diyen Kaynak, Elvan'dan devraldığı bayrağı ona yakın bir şekilde götürebilme dileğinde bulundu.

"İstikrar daha güçlü şekilde tesis edilecek"

Lütfi Elvan, 6 aydır yürüttüğü Başbakan Yardımcılığını son derece donanımlı, bilgili, siyasi tecrübesi oldukça zengin, parti içerisinde ayrıcalıklı bir yeri olan Veysi Kaynak'a devretmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Kaynak'a başarılar dileyen Elvan, şunları kaydetti:

"Allah muvaffak eylesin, utandırmasın. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar gerçekten çok güçlü bir kadroyu kendisinde muhafaza etmiştir. Bugün AK Parti bünyesinde bulunun milletvekillerimizin her birisi bu kabinede rol alabilecek üstün yeteneklere sahip, son derece vasıflı ekibe sahip. Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan bu kutlu yürüyüşümüz güçlü bir şekilde devam edecektir. Nasıl bugüne kadar bizler geceli gündüzlü çalışmışsak bundan sonraki süreçte de geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz. Kararlılığımız devam edecek. Türkiye, büyümeye, güçlenmeye ve istikrarın daha güçlü bir şekilde tesis edilmesine devam edecektir. Bu konuda hiç kimsenin, özellikle milletimizin hiçbir kaygısı olmaması gerektiğini düşünüyorum."

Kalkınma Bakanlığı görevine getirildiğini anımsatan Elvan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a özellikle teşekkür etmek istiyorum, bizi bu göreve layık gördükleri için. İnşallah geceli gündüzlü çalışacağız. Ülkemizi, milletimizi, daha iyi noktalara getirme noktasında el birliğiyle güçlü şekilde çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Elvan, 6 aylık Başbakan Yardımcılığı döneminde kendisiyle çalışan, Eylem Planı'nın koordinasyonu, reformların gerçekleştirilmesi ve vaatlerin yerine getirilmesinde katkı sağlayanlara ve devir teslim töreni için gelen konuklara teşekkür etti.

Elvan ve Kaynak'ın birbirlerine çiçek verdiği törende, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elvan'a hat tablosu hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcılığını Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement