Vezirköprü'de Çiftçilere Yonca Tohumu ve Süt Tankı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de Çiftçilere Yonca Tohumu ve Süt Tankı Dağıtıldı

Vezirköprü ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı ve süt tankı hibe edildi.

07.12.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı ve süt tankı hibe edildi.

Vezirköprü ilçesi Adnan Menderes Parkı'nda düzenlenen dağıtım törenine Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Samsun Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Doğan, Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sadullah Kirenci, birliğe kayıtlı üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Birlik başkanlarının teşekkür konuşmalarının ardından, Vezirköprü nüfusunun büyük ölçüde köylerde olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Vali İbrahim Şahin, artık insanların yavaş yavaş köylerine dönmeye başladığını ifade etti.

Vali Şahin, "Bizim modern tarımı uygulamamız gerekiyor. Ülkemizin çevresi ateş topuna dönmüş durumda ve burası bir huzur adası olarak görülüyor. Tabi bazıları bundan rahatsız ve bu huzuru bozma gayreti var. Onun için biz birlik ve beraberlik içerisinde olabildiğince kaliteli üretim yapacağız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise şunları dile getirdi:

"Vezirköprü'de kırsalda yaşayan nüfus yoğunluğu daha fazla. Bu nüfusu azaltmamak için köy ekonomisini güçlendirmemiz lazım. İnsanlarımız köylerden umudunu keser oldu. Köylü değerini yitiriyor, hayvancılığı bırakıyor. Köylerin boşalması ve bu derece değersizleşmesi beni çok üzüyor. Bütün bunlara rağmen belediyeler olarak buralara yapılan yatırımlarımız bir yandan devam ediyor. Köylerin değersizleşmesini önleyip buraları cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Bugün burada dağıttığımız yem bitkileri tohumları ve süt tankları da bunun bir adımı" dedi.

Konuşmaların ardından birliklere kayıtlı üreticilere ceviz fidanı, yem bitkileri tohumu dağıtıldı.

Destekleme kapsamında 38 üreticiye yonca tohumu, 10 üreticiye 50'şer ceviz fidanı dağıtılırken, süt toplama merkezlerinde kullanılmak üzere de 2'si seyyar 7 süt tankı hibe edildi.

Programda 2015 yılı için destekleme bütçesi olarak 1 milyon lira ayrıldığını ve 2016 yılında da bu bütçenin en az 1,5 milyon lira olacağı ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de Çiftçilere Yonca Tohumu ve Süt Tankı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement