Vezirköprü'de Kimlik Paylaşım Sistemi'nin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü'de Kimlik Paylaşım Sistemi'nin Tanıtımı Yapıldı

Vezirköprü İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik Kimlik Paylaşım Sistemi'nin tanıtımı yapıldı.

31.05.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik Kimlik Paylaşım Sistemi'nin tanıtımı yapıldı.

Atatürk İş Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Vezirköprü Nüfus Müdürü Halis Bilen, Adres Kayıt Sistemi'ndeki eksikliklerin giderilmesi ve Kimlik Paylaşım Sistemi Projesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sistemle tüm vatandaşların kimlik verilerinin düzenli şekilde tutulmasının ve yeni çıkarılacak çipli kimlik kartları için veri aktarmanın sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Nüfus Müdürü Bilen, "Kimlik kartları dağıtımı randevulu sistem yoluyla devam edecek. 'Alo 199' hattı üzerinden kişisel bilgiler verilecek, randevu saatine yakın bir zaman diliminde ister ailece ister bireysel olarak başvuru talepleri alınacak." dedi.

Önceden sistem uygulamasının parmak izi üzerinden uygulandığını ancak bu şekilde yeterli veri sağlanamadığına işaret eden Bilen, yeni sistem ile avuç içi okuması yapılacağını ve damar okumasıyla sistemin daha çabuk hale geleceğini kaydetti.

Herkesin bir kod numarası bulunacağı kimlik kartlarında biyometrik çalışmasının yanında şifreleme sistemleriyle kişisel verilerin korunacağını bildiren Bilen, yeni kimlik kartlarında engelliler için gezici ekip oluşturulacağını, ayağına gidilerek memurlar tarafından bilgileri alındıktan sonra merkezde sisteme kayıt yapılacağını anlattı.

Bilen, daha sonra muhtarların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vezirköprü'de Kimlik Paylaşım Sistemi'nin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement