Vezirköprü'de Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü'de Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) başkanlığında Vezirköprü ilçesinde toplantı düzenlendi.

18.08.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) başkanlığında Vezirköprü ilçesinde toplantı düzenlendi.

İlçenin ulaşım sorunlarının ele alındığı toplantıya UKOME Daire Başkanı Makine Mühendisi Kadir Gürkan, UKOME Şube Müdürü Taner Tolgay, Otobüs İşletmeleri Şube Müdürü Veysel Yılmaz, Araç Ruhsat Şube Müdürü Uğur Yılmaz, Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Vezirköprü Trafik Tescil ve Denetleme Amiri Soner Algök, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Vezirköprü Belediyesi personeli katıldı.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda okul servisleri, minibüsçüler, özel halk otobüsü ve taksicilerin sorunları masaya yatırıldı. Soru cevap şeklinde yapılan toplantıda Vezirköprü - Samsun arası yolcu taşımacılığını ikiye ayıran minibüsçüler ve özel halk otobüsü sahiplerinin arasındaki sorunlar tartışıldı.

Konuyla ilgili söz alan Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Cihan Dursun, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek hizmete sunulan özel halk otobüslerinin minibüsçüler kooperatifini zarara uğrattığını ifade etti. Dursun, 3-5 kişiyle Samsun seferine çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek, yolcu sayısının yetersiz kaldığını ve özel halk otobüslerinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.

UKOME Daire Başkanı Kadir Gürkan ise iptal işleminin söz konusu olmadığını, minibüsçülerin de birleşerek otobüs ile aynı çatı altında hizmet vermelerinin daha doğru olacağını söyledi.

Özel Halk Otobüsü işletmecilerinden Ahmet Avcı da Vezirköprü'den yolcu taşıyan otobüslerin Samsun merkezine kadar girmesi gerektiğini ve aktarmalı ulaşıma son verilmesini istedi. Doğu ve batı ilçelerinin raylı sisteme kadar ulaştığını belirten Avcı, "Samsun'un güney ilçeleri üvey evlat muamelesi görüyor. Bu ilçelerin yolcularını da en azından raylı sisteme kadar ulaştırarak aktarma taşımaya son vermemiz gerekiyor." dedi.

Gürkan, soruna çözüm olarak Samsun otogarından raylı sisteme ring araç koyabileceklerini söyledi. Diğer sorunları da dinleyen Gürkan, dile getirilen sorunları not alındığını ve çözümü için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vezirköprü'de Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement