Vezirköprü'de Uluçay Deresi Geçit Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü'de Uluçay Deresi Geçit Vermiyor

Vezirköprü\'de Uluçay Deresi Geçit Vermiyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Oruç Mahallesi’nde bulunan Uluçay Deresi 4 aydır mahalle sakinlerine geçit vermiyor.

13.04.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Oruç Mahallesi'nde bulunan Uluçay Deresi 4 aydır mahalle sakinlerine geçit vermiyor.

Oruç Mahallesi'ni ikiye ayıran Uluçay Deresi'nde suların yükselmesi ile vatandaşlar arazilerine gitmekte zorlanırken, öğrenciler ise karşıya geçemedikleri için okula devam edemiyor. Yağışlarla beraber suların yükselmesi ile de ulaşım tamamen duruyor.

Vezirköprü'ye 3 kilometre mesafede bulunan Oruç Mahallesi'nde 20 yıldır yapılamayan köprü, vatandaşı mağdur ediyor. Defalarca 'yapılacak' diye söz verildiğini fakat bir türlü derenin ıslahı ve köprünün yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, oy için mahallelerine siyasetçilerin gelmelerini istemiyor.

Kış aylarında suların yükselmesi ile Uluçay Deresi'nde ulaşım sağlamadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Galip Tetik, yetkililerden dere ıslahı ve köprünün bir an önce yapılmasını istiyor. Muhtar Tetik, "Kış mevsiminde Uluçay Deresi geçit vermiyor. Dere Mahallesi'nde bulunan öğrenciler Oruç Mahallesi'nde bulunan ilkokula gidemiyor. Deredeki su nedeniyle de orta öğretim servisleri ulaşım sağlayamıyor. 3-4 ay ulaşım yapılamıyor. Bu nedenle çocuklarımız ve bizler mağduruz. Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe verdim. Geldiler keşfini yaptılar. Bir sonuç gelmedi. Valiliğe, Kaymakamlığa, belediyeye dilekçe verdim ama sonuç alamadım" dedi.

Yıllardır mağdur olduklarını söyleyen Hurşit İnan, "20 yıldır bu köprü yapılmıyor. Karşıdakiler bu tarafa geçemiyor, bu taraftakiler o tarafa geçemiyor. Çocuklar okuldan mahrum kalıyor. 20 senedir biz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Bize söz vermesinler ve bir daha da seçim için buraya oy istemeye kimse gelmesin. Gelirlerse karşılarına çıkacağız. Bunu yapmayı devletin gücümü yetmiyor?" diye konuştu.

Traktörle çocuğunu almaya gelen Arslan Demir isimli vatandaş ise, "Bu suyun içinden nasıl geçip çocuğumu alayım? Ben bu traktörle suya girsem, suya kapılsam bunun sorumlusu kim olacak. Arazilerimiz karşı tarafta, oraya geçmek zorundayız. Karşı taraftaki çocuklar bu okula geçmek zorunda. Bu nedenle buraya bir çare istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz, sadece bir köprü istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen yöre sakinleri, köprü taliplerini yinelediler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vezirköprü'de Uluçay Deresi Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement