Vezirköprü Turizmi İçin 2 Yılık Eylem Planı - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü Turizmi İçin 2 Yılık Eylem Planı

Vezirköprü Turizmi İçin 2 Yılık Eylem Planı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü ilçe turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi için çalışma başlattıklarını ve hazırlayacakları 2 yıllık eylem planını vakit kaybetmeden hayata geçireceklerini söyledi.

30.12.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü ilçe turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi için çalışma başlattıklarını ve hazırlayacakları 2 yıllık eylem planını vakit kaybetmeden hayata geçireceklerini söyledi.

Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin (SAMTAB) ikinci olağan toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında Vezirköprü İlçe Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Sadık Edis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, ilçe belediye başkanları meclis üyeleri ile Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği üyeleri katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü turizmini canlandırmaya yönelik belediye bünyesinde kısa sürede neler yapılabileceğine ilişkin çalışma yaptırdıkları dile getirdi. Çalışma kapsamında ilçeye turizm açısından farkındalık oluşturacak 41 maddelik konu belirlediklerini kaydeden Başkan Yılmaz, bunun haricinde toplantıya katılanlardan 5'er maddelik fikir ve öneri üretmelerini istedi. Başkan Yılmaz, "Bu toplantımız, Vezirköprü turizmi için 2015-2016 dönemini kapsayan eylem planı hazırlığıdır. Konuşmaktan öte 2 yıllık eylem planı hazırlayarak, hayallerimizde olan şeyleri konuşmak yerine uygulamaya geçirmek arzusundayız. 2 yıla sığacak çalışmaları programlayıp hemen başlamak ve bu süre içinde de bitirmek istiyoruz. İmkanlarımız sınırlı ama en azından 5 maddelik çalışmayı bitirmeliyiz. Ardından da diğer 5 maddeyi ele alacağız. Böylece yapılması gereken işleri zamanla tamamlamış olacağız. Sizlerden fikirlerinizi, önerilerini anlatmanızı istiyoruz. Sizlerin düşüncelerini de harmanlayıp eylem planımızı en doğru şekilde bitirip harekete geçeceğiz" dedi.

Benzer turizm eylem planı çalışmalarını diğer ilçelerde de yapacaklarının altını çizen Başkan Yılmaz, ilçelerde kırsal kalkınmaya dönük de eylem planları hazırlayacaklarını ifade etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada ilçelerin turizmde markalaşması gerektiğini belirtti. Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin hatta ilçelerin markalaşmaya başladığına dikkat çeken Vali Şahin, "Mutlaka marka şehirler, ilçeler oluşturmalıyız. Bu kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bunun için yapılması gereken çok iş var. Ama bir yerden başlamak zorundayız. O nedenle fikirleriniz çok önemli. Ulaşım mutlaka ıslah edilip düzenlenmelidir. Bu konuyu karayolları ile görüşeceğiz. Yol bizim sürekli gündemimizde olacak. Bunu haricinde devlet elinin yanı sıra şahıslara müzeler yaptırabiliriz. Müze sayısını artırmalı ve ilgi çeker hale getirmeliyiz. İlçedeki tarihi konakları canlandırmalı, bunları doğal müzelere dönüştürebiliriz. Bu dönüşüm, ilçe ve aile ekonomilerinde önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vezirköprü Turizmi İçin 2 Yılık Eylem Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, ihtiyaçları ve talepleri dinledi. Ayaydın, seçilmesi durumunda mahalleye hizmet götüreceğini ve çeşitli projeler gerçekleştireceğini ifade etti. Ayrıca, Ayaydın balıkçılarla da bir araya gelerek, balıkçılık sektörünün sorunlarını ve ihtiyaçlarını ele aldı. Ayaydın'ın ziyaretlerine Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve partililer de katıldı.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement